Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.12.18.) - IDŐJÁRÁS, ÚTINFORM, LEVEGŐMINŐSÉG, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 18. hétfő 07:22
Tartósan megmaradhat a pára és a köd hétfőn, de van ígéret napsütésre is. Plusz fokos lesz a napi maximum hőmérséklet ma, és nem jósolnak fehér karácsonyt sem a szakemberek.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Hétfőn sok napsütés ígérkezik, de az ország északkeleti, keleti harmadán többfelé beragadhat a pára, a köd, valamint a rétegfelhőzet. Csapadék nem várható, de a párás, ködös tájakon szitálás, a reggeli órákban ónos szitálás előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A borongós, tartósan párás, ködös tájakon 1 és 6, máshol 7 és 11 fok közötti maximumokat mérhetünk. (idokep.hu)

Orvosmeteorológia

Hétfőn sem lesz front felettünk, ám az érzékenyebbeknél a fölénk áramló enyhébb légtömegek miatt továbbra is gyenge melegfronti tünetek jelentkezhetnek.
Náluk elsősorban fejfájás, migrén, tompaság, bágyadtság, dekoncentráltság fordulhat elő, valamint felerősödhetnek a gyulladásos panaszok.
A hideg reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák. A tartósabban borongós, szürke, nyirkos tájakon élők hangulata, közérzete romolhat, valamint alacsony lehet a hő- és a komfortérzet.
A naposabb tájakon élők viszont energikusabbak lehetnek, illetve közérzetük javulhat. Öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn elsősorban az északkeleti, keleti területeken maradhat meg tartósan a köd, illetve a rétegfelhőzet, ezekben a régiókban szitálás, ónos szitálás is előfordulhat, így nedves, vizes, csúszós útszakaszokra fel kell készülni.
Emellett a párás, ködös tájakon jelentősen romolhatnak a látási viszonyok. A melegedés miatt tompábbak lehetünk, megnőhet reakcióidőnk, emiatt mindenképp érdemes nagyobb követési távolságot tartani.

Levegőminőség 

Egyre több helyen rossz a levegő - derül ki a pmmonitoring.hu hétfő reggeli adataiból. A levegőnk igen szennyezett, aki teheti ne tartózkodjon sokáig a szabadban ma. 

Útinform

A Városgazda közlekedési információi következnek:

Tovább tart a Repülőtéri úti vasúti aluljáró lezárása: Miskolc város csapadékvíz elvezetés fejlesztése című projektjének részeként felújítják a Repülőtéri utcai vasúti aluljáró csapadékvíz-elvezető rendszerét, ezért 2023. november 15-én az aluljáró közútszakaszát teljes szélességében lezárták. A lezárás eredetileg november végéig tartott volna, a lezárást viszont 2023. december 12-ig meghosszabbították. A kivitelezés befejeződött, de előre nem látható műszaki probléma miatt a később beépítésre került beton kötési ideje miatt szükséges az útlezárás további, december 18-ig való újbóli meghosszabbítása.
A Repülőtéri út a Szentpéteri kapu – Besenyői utca közötti szakaszon ez idő alatt átmenő forgalommal nem vehető igénybe.
Alternatív útvonalként északi irányból (Sajószentpéter felől), valamint ellenkező irányban (déli és keleti irányból), a Szentpéteri kapu – 306. számú út – Repülőtéri út / Besenyői utca / Várközi Lajos utca javasolt. A Repülőtéri út Szentpéteri kapu és vasúti aluljáró közötti szakaszán elhelyezkedő ingatlanok megközelíthetőségét a lezárás nem akadályozza.

Új forgalmi rend lépett életbe a belvárosban, miután átterelték a forgalmat a Dayka-átkötés elkészülő új szakaszára.
Az Uitz Béla utca felől érkező autósok nem tudják használni a Kálvin János utca Petőfi Sándor utca felé tartó szakászát, ezért a forgalmat a Meggyesalja utcára terelték, ahol az oda bekötő új szakaszt (Dayka-átkötés) megnyitották az autósok előtt a Dayka Gábor, illetve a Petőfi Sándor utca felé.

A Diósgyőr felől érkezők a Petőfi Sándor vagy a Dayka Gábor utcáról tudnak ráhajtani a Dayka-átkötésre, és onnan a Meggyesalján keresztül az Uitz Béla vagy a Papszer utca felé tovább haladni.

Szent István téri nagy parkolót innentől csak az Uitz Béla utca felől, a Meggyesalja utcáról ráfordulva, a Rácz György utcán keresztül tudják elérni az autósok.

A Petőfi Sándor utca 1. és 7. szám közti részét lezárták. Akárcsak a Rácz György és Hunyadi János utcát összekötő útszakaszt (a Bartók térnél) is.

Az Erzsébet téren található ideiglenes buszmegállót áthelyezték a Dayka Gábor utca új szakaszára, és megállót raktak a Meggyesalja utcára is.

A Kálvin János, Meggyesalja és Dayka Gábor utcák továbbra is munkaterületnek számítanak. „A végleges forgalmi rendnek megfelelő jelzőlámpákat később üzemelik be, az ideiglenes forgalmi rendről jelzőtáblák tájékoztatják a közlekedőket és az a tervek szerint az év végéig lesz érvényben”.

A mai napon a Thököly Imre utcai hidat megnyitják a forgalom számára.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca , továbbá a Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében nem működnek

Kiss Ernő u. – Thököly Imre utca kereszteződésben sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Árvíz u. 10
Besenyői u. 6
Fenyő u. 64
Jegenyés u. 15
Kapitány u. 21
Katowice u. 49
Klapka Gy. u. - Coop-nál
Koboz u. 45
Kölcsey  u. 1.,
Mikes Kelemen u. 28
Nagyszebeni u. 3
Pattantyús u. 1
Pillangó u. 12.
Szeder utca 3.
Szekerész u. -Tüzér u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Jól esik kicsit letenni a terheidet, és élvezni, hogy maguktól alakulnak a dolgok. Dőlj hátra és lazíts egy kicsit, élvezd, hogy a szeretteid körében lehetsz, hiszen megérdemled a kikapcsolódást.

Bika
Ne hagyd, hogy befolyásolja a döntéseidet, hogy mások mit gondolnak, vagy hogyan rendezik a saját dolgaikat. Neked a te elveidet kell követned, és arra kell figyelned, hogy azokat ne szegd meg.

Ikrek
Úgy érzed, már sohasem fog megoldódni egy ügy, mert újra és újra előkerül, mindig egy kicsit másként, de ugyanabban a problémakörben. Ha nem boldogulsz vele, nincsen semmi akadálya annak, hogy segítséget kérj.

Rák
Messzire is hajlandó vagy elmenni, ha a cél olyasmi, amiben igazán hiszel. Most mégis úgy érzed, túl nagy lépéseket kellene tenned, és nem vagy biztos abban, hogy készen állsz ekkora felelősségre.

Oroszlán
Szeretnél nyitni valaki felé, de úgy érzed, talán bölcsebb, ha megvárod, hogy ő kezdeményezzen. Lehet, hogy ő is pont ezt gondolja, és ha mindketten a másikra vártok, elszalasztjátok az alkalmat.

Szűz
Megnyugtat, hogy vannak, akikre támaszkodhatsz, és akik messziről is bármikor készek segíteni neked. Mégis úgy érzed, jobb lenne, ha egymagad is tudnál megoldást találni a problémákra.

Mérleg
Nem tűröd, hogy mások mondják meg neked, hogy mit is kellene tenned, mert szabad emberként a saját vágyaidat, terveidet követed. Akkor is így teszel, ha valakinek ez nem tetszik, hiszen csak magadnak tartozol felelősséggel.

Skorpió
Kiderül valakiről, hogy nem az, akinek gondoltad, és nem is úgy intézi a dolgait, mint ahogyan azt tőle vártad volna. Arra gondolj, hogy még mindig jobb, hogy most derült ez ki, mint hogy később jöttél volna rá.

Nyilas
Egy ideje felhagytál egy jó szokásoddal, mert kevés időd és energiás jutott rá, most azonban a saját érdekedben érdemes visszatérni a dologra, mert magad is meg fogsz könnyebbülni vele.

Bak
Érdemes most egy kicsit tovább lökni magadat, és ha kell, akár erőltetni is, hogy messzebbre juss. Ne add fel könnyen a küzdelmet, mert a tét nagy, neked pedig minden okod megvan a harcra.

Vízöntő
Azt remélted, hogy ha megálmodtad a dolgokat, a megvalósítás már könnyebben fog menni, de nem alakul minden a tervek szerint. Csak a kezdeti nehézségeket kell legyűrnöd, utána már minden megy a maga útján.

Halak
Valaki válaszokat akar tőled, amiket viszont te nem tudsz megadni neki. Nem tehetsz mást, mint hogy megosztod vele, amit tudsz, és arra biztatod, hogy ő is keresse a saját maga válaszait tovább. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!