Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.07.09.) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, útinform

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 09. kedd 07:37
A következő napokban fokozódik a hőség, emellett azonban zápor, zivatar is kialakulhat.
Fotó: Mocsári László

Időjárás

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Délután, este néhol kialakulhat zápor, zivatar. Időnként megélénkül az északi, északkeleti szél, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 30 és 38, késő este 20, 30 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg – olvasható a HungaroMet Zrt. honlapján.

Levegőminőség

A pmmonitoring.hu reggeli adatai szerint Miskolc teljes területén jó a levegő minősége.

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. közlekedési információi szerint a távhőszolgáltatás biztonságának növelése érdekében megkezdődött a Tizeshonvéd utca 16-22 szám közötti területen a távfűtési vezetékek cseréje, ahol július végéig az érintett szakaszon lezárják a gyeprácsos parkolót. A Tizeshonvéd u. 18. szám előtt pedig várhatóan július 1. és július 30. között teljes szélességében lezárják az úttestet.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Álmos u. 31.
Bartók Béla u. 39.
Balassi u. 10/a,
Balassi u. 12.
Bencések útja 111.
Berekalja u. 9.
Cukrász u. 17.
Csermák A. u. 67.
Csokonai V. M. 100.
Csokonai u. 120.
Enyedi Gy. u. 1.
Felmező u. 8.
Futó u.-Kapitány u. ker.
Győri kapu 60. sz. mögött
Hóvirág u.-Baráthegyalja u. sarok
Hutás u. 1.
Iglói u. 24/A
János u. 17.
Kázmér u.14.
Késmárki u.
Kodály Z.u. 88.
Koppány u. 10.
Lehár F. u. 4.
Lévay u. – Soltész N. K. u. kereszteződés
Liszt F. u. 13/b
Meggyesalja u. 38.
Móra F. u. 35.
Nagyszebeni u. 9.
Nagy Lajos király u. 3.
Róna u.
Sály I. u. 29.
Soltész N.K. u. 26.
Soltész N. K. – Kont u. kereszteződés
Sütő J. u. 6.
Szarkahegy u. 2.
Szemere u.20.
Szeretet u.16.
Szerdahelyi K. u. 37.
Szervezet u. 27.
Szikla u.- Endrődi u. kereszteződés
Tapoly u.18.
Tinódi u.12.
Tokaji F. u. 32.
Vécsey u.12.
Zempléni u. 3.

Horoszkóp

Kos 

Korábban is vonzott a spiritualitás, ám ez ma felerősödik. Egyre többet gondolsz a természetre, éppen ezért érdemes beszerezned pár könyvet, esetleg elmenni egy workshopra, és megtanulni valami újdonságot. 

Bika

Ma csak magadra fókuszálsz, így lehetőséged van jobban átgondolni dolgokat. Ez felébreszti benned a kíváncsiságot. Sok ötlet jut eszedbe, némelyik talán az életedre is hatással lehet hosszabb távon. 

Ikrek

Mozgalmasan teltek az elmúlt napok, így alaposan kimerültél. Nem sok időd jutott magadra, a gondolataidra vagy a jövődre. Használd ezt a napot a pihenésre, ülj le és gondolj át mindent. Ám anyagi döntést ma ne hozz, ehhez még szükséged van információkra. 

Rák 

Kifejezetten szkeptikus vagy, akit a spiritualitás eddig nem érintett meg. Azonban ma változás kezdődik az életedben, nyitottabb leszel minden iránt. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a logikádat el kell engedned, jól elfér a kettő egymás mellett. 

Oroszlán

Igazán intenzív álmok jellemzik a napjaidat, ezeket pedig reggel sem szabad elengedned. Könnyen lehet, hogy némelyik segíthet döntéseket hozni, vagy olyan ötleted támad, ami sok mindent megváltoztathat.

Szűz 

A mai nap új ismertségeket hoz számodra, Szűz. Ám ezek nem felületes kapcsolatok lesznek, mivel olyan emberekkel sodor össze a sors, akik hasonló dolgok iránt érdeklődnek, mint te. Könnyen új barátokra tehetsz szert, és az sem kizárt, az igazit is megtalálod. 

Mérleg

Új érzed, hogy elhagyott az ihlet az utóbbi időben, így csak álmodozol a jövőről, amit meg akarsz valósítani. Ma új löketet kaphatsz, ami sokkal közelebb vihet az álmaidhoz. Nem kell mást tenned, mint úszni az árral. 

Skorpió

Alaposan elfáradtál, így érzed, itt az ideje a nyaralásnak. Egyre gyakrabban álmodozol egzotikus helyekről, ám a mai nap nem alkalmas arra, hogy utazás foglalj. Nézz meg alaposan mindent, és csak később hozd meg a döntést. 

Nyilas

Ez a nap az otthonodról fog szólni, Kos. Úgy érzed, hogy itt az ideje a felújításnak, ezért terveket készítesz. Bár eleinte úgy érzed, csak te lelkesedsz, a partnered is nagy segítség lehet. 

Bak

Úgy érzed, hogy túlságosan történnek a dolgok, te pedig kimaradsz mindenből. Éppen ezért szeretnéd felvenni a ritmust, ám nem kell feltétlenül mindenben részt venned, maradjon időd a pihenésre is. 

Vízöntő 

Nagyszerű nap ez arra, hogy felfedezd és elkezd fejleszteni a rejtett tehetségeidet. Ha szeretnél új dolgokat kipróbálni, ehhez érdemes társakat találnod. 

Halak

Ma különösen művészinek érezheted magad, ebben a környezeted is támogatni fog. Minden a te oldaladon áll, csak rajtad múlik, mit hozol ki ebből. Engedd szabadjára a képzeleted, és szinte szárnyalni fogsz. 

Forrás: elle.hu

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!