Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.07.29.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 29. hétfő 07:36
Napközben száraz, nagyobb részt derült idő várható, néhol erős széllökésekkel. A hőmérséklet akár 31 Celsius fokig is felmelegedhet.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Napközben száraz, túlnyomóan derült idő várható. Sokfelé ismét megélénkül az északnyugati, északi szél, néhol erős széllökések is lehetnek, majd estétől fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható. Késő estére 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet - írja honlapján a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. 

Levegőminőség

A PM Monitoring Hálózat adatai szerint hétfő reggel Miskolcon mindenhol jó a levegő minősége. Néhány területről azonban nincs adat, ezek a következők: Balázs Győző tér, Joyson, Lyukóvölgy városhoz közelebb eső fele, Szentpéteri kapu, Tapolca déli része. 

Útinform

A Miskolci Városgazda legfrissebb, hétfő reggeli közlekedési információi: 

A távhőszolgáltatás biztonságának növelése érdekében megkezdődött a Tizeshonvéd utca 16-22 szám közötti területen a távfűtési vezetékek cseréje, ahol július végéig az érintett szakaszon a gyeprácsos parkoló lezárásra kerül. A Tizeshonvéd u. 18. szám előtt pedig július 30.-ig teljes szélességében lezárásra kerül az úttest.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Asztalos u. 15
Augusztus 20. u. - Selyemrét u. kereszteződés
Álmos u. 31
Bacsinszky András u. 55. előtt
Bagoly u. 11.
Balassi Bálint u.12.
Bartók Béla u. 39.
Bencések útja 111.
Berekalja u. 9.
Csabavezér u. 12.
Derkovits Gyula u. 11.
Dráva u. 2.
Enyedi György u. 1.
Enyedi György u.-Tavasz u. kereszteződés
Forrásvölgy u. - Pilis u. kereszteződés
Futó u. - Kapitány u. kereszteződés
Győri kapu 60. mögött
Győri kapu 140.
Hock János u. 7.
Hóvirág u. - Baráthegyalja u. sarok
Hutás u. 1.
Kázmér u. 14.
Kodály Zoltán u. 88.
Lehár Ferenc u. 4-5.
Nagyszebeni u. 9.
Nagy Lajos király u. 3.
Negyvennyolcas u. 31.
Pléh Sándor u. 17.
Réz u. 8.
Róna u.
Selyemrét u., Augusztus 20. u. 8. mögött
Soltész Nagy Kálmán u. 26.
Szarkahegy u. 2.
Szemere Bertalan u. 20.
Szeretet u.16.
Szervezet u. 27.
Tapoly u.18.
Tinódi u.12.
Tokaji Ferenc u. 32.
Örs u. 4.
Vasverő u. 56-58.

Horoszkóp

Kos

Lehet, hogy más csak a sikereidet látja, te azonban azt is tudod, milyen kemény munka van az eredményeid mögött. Ne is figyelj az irigykedőkre, vannak, akik elismeréssel adóznak a munkádnak, és támogatnak a továbbiakban is.

Bika

Szeretsz nagyban gondolkodni, és ezzel nincs is baj, mert erőd is van ahhoz, hogy elérd a kitűzött céljaidat. Most azonban tényleg nagy fába vághatod a fejszédet, és nem biztos, hogy első nekifutásra minden összejön, de ez ne vegye kedvedet: csak idő kérdése, de elérheted a célodat most is.

Ikrek

Általában nem okoz gondot, hogy jó benyomást kelts, most azonban olyan emberrel hozhat össze a sors, akivel nehéz szót érteni, még egy udvarias beszélgetés erejéig is. Ne hozd saját magadat is kellemetlen helyzetbe, jobb, ha ráhagyod a gorombaságait, és nem is reagálsz a megjegyzéseire, azokkal úgyis csak önmagát minősíti.

Rák

Mikor már úgy tűnik, a dolgok kicsit lenyugodni látszanak, újabb kihívásokkal találod szemben magadat. Az élet mindig tartogat meglepetéseket, de szerencsére benned is sok az erő, és a barátaid is melletted állnak, így találtok majd megoldást.

Oroszlán

Olyan helyzetbe kerülhetsz, amiben kicsit kellemetlenül érezheted magadat, mert túl sokat kell feltárnod a magánéletedből valaki más előtt. Azonban, mivel nincs semmi szégyellni valód, nem kell, hogy különösebben megviseljen ez a dolog.

Szűz

Szeretnél kicsit több időt tölteni valakivel, azonban akárhogy is próbáltok megszervezni mindent, úgy tűnik, nem igazán van egyszerre szabadidőtök. Ha nem is éppen úgy, ahogy elképzeltétek, azért jut majd egy kis időtök egymásra is, most ezzel kell beérnetek.

Mérleg

Több segítséget várnál a partneredtől, de úgy tűnik, sok dolgot most egyedül kell majd megoldanod. Szerencsére szükséghelyzetben mindig találsz megoldást is, most azonban nem tölt el olyan nagy elégedettséggel, hogy egyedül is helyt tudsz állni.

Skorpió

Ha azt akarod, hogy a mai nap valóban sikerrel záródjon, akkor kénytelen leszel csapatban dolgozni, és ez azt jelenti, hogy időnként lentebb kell adnod a büszkeségedből. Lehet, hogy a céljaid most fontosabbak,és akkor a dolog megéri ezt az áldozatot.

Nyilas

A szerelmi életedben kisebb konfliktusok adódhatnak, amiket most nehezen viselsz, mert a munkahelyeden is nagy a nyomás. Szeretnéd, ha ebben az időszakban a párod támogatna, és nem csak tovább nehezítené a dolgodat.

Bak

A mai napon sok minden elválhat, és a nap végére az is kiderül, milyen irányba érdemes tovább haladnod, illetve, hogy mi az, amit megengedhetsz magadnak, és mi az, amire még várnod kell egy kicsit. Légy még egy rövid ideig türelemmel, akkor nem hozol meggondolatlan döntéseket.

Vízöntő

A kreativitásod és a szemléleted sok helyzetben nélkülözhetetlen, azonban nem mindig kifizetődő, és most is úgy érezheted, hogy bár sok mindent elintézel, az anyagi helyzeted nem ezt tükrözi. A változás azonban csak rajtad múlik, azonban lehet, hogy a megoldás nem lesz éppen ínyedre való.

Halak

Nem szereted a konfliktust, most valaki mégis olyasmit mond, ami mellett nem mehetsz el szó nélkül, és akár egy vitába is hajlandó vagy belemenni. Később azonban ez sokáig nyomaszthat, de ha az igazság oldalán álltál ki, akkor nincs okod rosszul érezni magadat.

Forrás: Bien

További hírek

Olvasnivaló