Ugrás a tartalomra

Triplázott a Slavia, idén is ők vitték haza a DVTK Rakaczki Kupát

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 17. csütörtök 11:18
Az U16-os korosztály számára kiírt nemzetközi tornán összesen nyolc csapat mérte össze az erejét Miskolcon.
Fotó: dvtk.eu

A DVTK Edzőközpontban és a MVSC Sporttelepen izgalmas és színvonalas mérkőzéseket láthattak a kilátogató érdeklődők. A győzelmet - az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan - ismét a Slavia Praha csapata szerezte meg, akik a fináléban a Puskás Akadémia korosztályos együttesét győzték le. A dobogó harmadik fokára a Hajduk Split állhatott fel, a házigazda DVTK pedig az ötödik lett - írja a piros-fehér klub honlapján.

Idézik Simon Miklóst, a DVTK LSA szakmai igazgatóját is, aki szerint a klub és az akadémia "ismét megmutatta, mire képes".

- Nagyszerű tornán vagyunk túl, aminek szakmai oldalról nézve is sok volt a hozadéka, hiszen erős ellenfelekkel szemben, nemzetközi mérkőzéseken szerezhettek tapasztalatot a játékosok. Tovább erősítettük a sportkapcsolatainkat, és megtapasztalhattuk azt is, hogy utánpótlás futball milyen irányt vehet az előttünk álló időszakban. A legfontosabb viszont az volt, hogy a korábbi saját nevelésű kapusunk, a tragikusan fiatalon elhunyt Rakaczki Bence emlékét méltóképpen ápolhattuk - tette hozzá.

A helyosztók előtti napon a DVTK Stadion oldalán elhelyezett Rakaczki emléktáblát is megkoszorúzták.

A pályán pedig eldőlt, hogy a nyolc csapatból ismét a Slavia volt a legjobb. 2021 és 2022 után a csehek harmadszor hódították el a győztesnek járó serleget.

A gólkirályi címet Petr Potmési (Slavia) szerezte meg négy góllal, a legjobb mezőnyjátékosnak pedig Martin Kovárt (Slavia) válaszották. A legjobb kapusnak járó különdjíat Rino Grubisic (Hajduk Split) vehette át, míg a legjobb hazai játékos Méhes Kristóf (DVTK) lett.

A III. DVTK Rakaczki Kupa végeredménye:

1. SK Slavia Praha
2. Puskás Akadémia FC
3. HNK Hajduk Split
4. FK Čukarički
5. Diósgyőri VTK 
6. FC DAC 1904
7. Legia Warszawa
8. FC Košice.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!