Ugrás a tartalomra

Visszavonta a narancs riasztást vármegyénkben a HungaroMet

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 01. hétfő 21:05
Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is megszűnt a heves zivatarok kialakulásának veszélye.
Elsőfokú riasztást maradt érvényben zivatarok lehetséges kialakulása miatt / Fotó: met.hu

Vasárnap este adott ki kedd éjfélig a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. másodfokú, azaz narancs riasztást heves zivatarok lehetséges kialakulása miatt többek között vármegyénkre is. 

Ezt ma, azaz hétfő este visszavonták, viszont elsőfokú, azaz sárga riasztás továbbra is érvényben maradt kedd éjfélig - adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság VÉSZ alkalmazása.

Az este, éjszaka folyamán a délnyugati, déli, valamint a keleti, északkeleti területeken alkalmasak lehetnek a feltételek a záporok mellett zivatarok kialakulására is. A cellák környezetében általában intenzív csapadék (15-25 milliméter), viharos (60-70 kilométer per órás) szél, néhol jégeső (2 centi alatti átmérővel) előfordulhat. Hajnalra várhatóan megszűnnek a zivatarok - írja honlapján a HungaroMet. 

Kedden napközben a zivatartevékenység súlypontja várhatóan már az ország keleti felére korlátozódik, leginkább a Tiszántúlon, illetve egy hozzávetőlegesen a Salgótarján-Szeged vonalban húzódó összeáramlási zóna szélesebb sávjában fordulhatnak elő. A zivatarokhoz viharos (60-70 kilométer per óra) széllökés, apróbb szemű jég, illetve intenzív csapadékhullás (körülbelül 15-25 mm, az összeáramlási zónában az egymást követő cellákból ennél több is) társulhat. Estére várhatóan megnyugszik a légkör - jelzik előre. 

Ma még az Alföldön nagy területen 25 fok felett, míg a délkeleti területeken 27 fok felett is alakulhat a napi középhőmérséklet. Ezt követően kedden már mérséklődik a felmelegedés - tudatják. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!