Ugrás a tartalomra

Családi összjátékra hív a Herman Ottó Múzeum

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 17. hétfő 16:33
Új, kreatív játékra hívja a családokat a Herman Ottó Múzeum. Készítsék el saját, egyedi lapozójukat a Pannon-tenger és a dinoszauruszok világáról!

Összeállhat a család és a Pannon-tenger Múzeum három kiállítását alapul véve saját koncepció szerint megalkothatja a saját, sok meglepetést rejtő lapozóját. Lényege, hogy frappáns, olykor akár vicces módon mutassa be, készítője mit tartott fontosnak kiemelni az adott témából.

Na de mi az a lapbook, avagy lapozó?

A lapozó egy olyan kézzel készített könyv (book), amely egy gyerek ölében (lap) elfér. Könyvszerű kartontábla. Lapozható, kinyitható ablakokkal, beépített, titkos helyekkel, rejtett lehajtókkal, fülekkel, borítékokkal. Helyet kaphatnak képek, rajzok, különféle kézzel készített anyagok, írásbeli munkák egy adott témában. A lapozó készülhet egy vagy több élőlényről, ásványokról, az ősemberekről - a téma megválasztása és a kivitelezés módja szabadon választható. A készítőn áll, hogyan kívánja megjeleníteni, feldolgozni az adott témát. A lapozó készítésének csak a fantázia és a kreativitás szab határt. Lapozót nem csak családok, de maximum négy fős egyéb csoportok, akár tanulói közösségek vagy baráti társaságok is készíthetnek.

A Herman Ottó Múzeum nyereményjátékot is indít: a saját készítésű lapozókról fotót vagy maximum 15-20 másodperces telefonos kisvideót a muzeumpedagogia.hermuz@gmail.com címre várják. A legjobb munkák a szakmai zsűrin túl közönségszavazáson mérettetnek meg.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!