Ugrás a tartalomra

Jubileumi országos iskolai versenyt rendeztek Szirmán

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. május 10. péntek 15:58
Huszonötödik alkalommal rendezték meg az Országos Környezetismeret – környezetvédelem csapatversenyt a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskolában.

A megmérettetésen másodiktól egészen hatodik osztályig vettek részt diákok, akik saját kategóriáikban egymással mérték össze tudásukat. A versenyfeladatokat a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola tanítói állították össze.

Idén több mint hétszázötven tanuló jelentkezett a megmérettetésre. A döntőbe három forduló után jutottak be a legjobb eredményt elérő csapatok. Az országos döntőben ötven csapat vett részt, így összesen százötven diák érkezett az ország minden tájáról: köztük Miskolcról, Gesztelyből, Bőcsről, Mezőcsátról, Szerencsről és Tüskevárról is.


Az általános iskolás diákoknak három fordulón kellett a legjobbak között teljesíteniük ahhoz, hogy eljussanak idáig. A villámkérdések fordulójában a tanítók képeket vetítettek ki a csapatoknak, akik három lehetőség közül választhatták ki a megfelelőt. 

A kétórás feladatmegoldás az alábbiakból állt: a második, harmadik és negyedik évfolyamosok két írásbeli feladatsort oldottak meg, majd játékos villámkérdések kaptak; az ötödikesek és hatodikosok egy online feladatsorral kellett, hogy megbirkózzanak, ők még különböző állomásokon is kaptak feladatok.

Mint azt stábunk az iskola igazgatójától, Hegyesi Károlytól megtudta: a döntőben minden korosztály legjobban teljesítő csapatát díjazták, így az első helyen végzett diákok egy vándorserleget kaptak. A főigazgató hozzátette, jövőre is megrendezik az Országos Környezetismeret – környezetvédelem csapatversenyt.

Az első fordulóra készült alkotásokból egyébiránt kiállítás nyílt a 25. Országos Környezetismeret – környezetvédelem csapatverseny döntőjén.

További hírek

Olvasnivaló