Ugrás a tartalomra

Társasházi utcafórumot tartott Szarka Dénes az Avason

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 11. szombat 12:15
Az első, kifejezetten társasházi témájú fórumon elsődlegesen a szemetesekkel kapcsolatos, sokak által jelzett problémákat járták körül a résztvevők.

A kukarácsok folytonos megrongálása, guberálás, szemetelés, illegális hulladék elhelyezése: ezk voltak a legfőbb problémák, amiket a lakosság tolmácsolt a fórumon, amin részt vett a MiReHu képviseletében Simon Gábor szállítási vezető is. Részletesen ismertette a szemétszállítás módját, a munkatársak eljárásait, a társasházakkal való kapcsolattartás mikéntjeit. Elmagyarázta a lomtalanítás és az extra hulladékszállítások mikéntjét is. Kiemelte, a kommunikáció fontos a lakók, a társasházkezelő és a MiReHu Kft. között.

A MIÖR járőrszolgálati osztályvezetője, Balla Béla a guberálás, illegális hulladéklerakás
szabálysértési és bűncselekményi alakzatairól beszélt. A Rendészet nevében kérte, hogy aki
bármilyen szabálysértést, vagy annak kísérletét tapasztalja, azonnal hívja a 06 80 460 046-os zöldszámot és jelentse a rendészetnek, hiszen csak így tudnak hatékonyan intézkedni.

A Miskolci Városgazda szolgáltatási vezetője, Kovács Imre elmondta, hogy a közterületekről
az illegális hulladékot a cég minden esetben elszállítja, ám ez nem csak energiát, de közpénzt is emészt fel, pedig a lomhulladékot bárki leadhatja (egy bizonyos mennyiségig) ingyenesen a hulladékudvarokban.

Szarka Dénes önkormányzati képviselő megköszönte a szakmai szereplőknek, hogy elfogadták a meghívást az utcafórumra, valamint hangsúlyozta, fontos az egymás közti
párbeszéd: tudni kell, milyen ügyben kihez fordulhatunk, és nem szabad elfordítani a tekintetünket, tenni kell a lakókörnyezetünk szebbétételéért.

A folytatásban a város cégeinek munkatársai válaszoltak minden lakó kérdéseire, felvetéseire.

További hírek

Olvasnivaló