Ugrás a tartalomra

Ifjúsági olimpia: két miskolci sportoló a harmadik helyen záró magyar válogatottban

minap.hu/MTI
Utoljára módosítva
2019. július 27. szombat 18:22
A magyar sportolók négy érmet szereztek a bakui 15. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) szombati zárónapján. Az MVSC-Miskolci Sportiskola sportolói is kitettek magukért.

Az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), az azerbajdzsáni Baku városában július 24-én kezdődtek el a judo küzdelmek, melyben az MVSC-Miskolci Sportiskola két versenyzője is érdekelt volt.

A cselgáncsozók vegyescsapat-versenyében a miskolci Sáfrány Péter, Farkas Szilvia, a miskolci Kriza Anna, Farkas Bence és Nyiri Nikolett lépett tatamira a harmadik helyen záró magyar válogatottban.

Mint arról már beszámoltunk: a nyitónapon rendezték meg a 48 kg-os leányok csatáját, melyben Kriza Anna képviselte a magyar színeket. A versenyző az első fordulóban egy koszovói vetélytársát múlta felül, majd a folytatásban az erőnyerő török riválisánál is jobbnak bizonyult. Anna az ági döntőben kikapott az első helyen kiemelt portugáltól, majd a visszamérkőzésen sajnos azeri ellenfele is jobbnak bizonyult nála. Kriza Anna végül az előkelő 9. helyen fejezte be a versenyt.

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának beszámolója szerint a lány kosárlabdázók 64-59-re kikaptak a franciáktól a fináléban. A bronzéremért pályára lépő kézilabdás lányok 30-20-ra múlták felül a svájci együttest, melyet a csoportkörben 28-20-ra győztek le.
A tornászok között Balázs Krisztián korláton nyert bronzérmet.  A 88 fős magyar csapat így 9 ezüst- és 12 bronzérmet nyert az EYOF-on, melyen mintegy ötven európai nemzet 14-18 éves sportolói vettek részt.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!