Ugrás a tartalomra

Jelentősen nőtt a világ 500 leggazdagabbjának a vagyona

MTI
Utoljára módosítva
2020. január 01. szerda 09:35
Tavaly mintegy 25 százalékkal, 1200 milliárd dollárral, 5900 milliárd dollárra emelkedett a világ ötszáz leggazdagabb emberének a vagyona.

A Bloomberg hírügynökség billionaires indexének az élén idén is Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója áll 115 milliárd dollárral. Jeff Bezos vagyona az előző évhez képest 10,1 milliárd dollárral csökkent, amiből 9 milliárd dollárt válópere során veszített el.

A francia LVMH luxusipari társaság elnök-vezérigazgatójának a vagyona nőtt a legjelentősebben. Bernard Arnault vagyona 36,5 milliárd dollárral, 106 milliárd dollárra nőtt, és ezzel a vagyonosok listájának a harmadik helyére került.

A lista második helyezettje Bill Gates, a Microsoft szoftveróriás társalapítója, akinek a vagyona egy év alatt 23 milliárd dollárral, 113 milliárd dollárra bővült.

A negyedik Warren Buffett, a Berkshire Hathaway főrészvényese és elnök-vezérigazgatója, 89 milliárd dollárral, míg az ötödik Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója 78,1 milliárd dollárral. Az előbbinek 5,2 milliárd dollárral, az utóbbinak 26 milliárd dollárral nőtt a vagyona.

A 172 amerikai milliárdos vagyona 500 milliárd dollárral nőtt. A milliárdosok számát tekintve a második helyen a kínaiak állnak. Az 54 kínai milliárdos közül a legnagyobb mértékben, 79 százalékkal, 23,3 milliárd dollárra a Midea háztartási berendezésgyártó tulajdonosának vagyona nőtt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!