Ugrás a tartalomra

Megvásárolta Karlo Sentić játékjogát a DVTK

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 16. kedd 09:43
A horvát kapus így hivatalosan is a piros-fehér klub játékosa lett.
Fotó: DVTK

A DVTK megvásárolta az előző szezonban ősszel kölcsönben Diósgyőrben futballozó Karlo Sentić játékjogát a horvát Hajduk Splittől, így a nyári felkészülést a Bükk lábánál kezdő kapus immár hivatalosan is a klub játékosának vallhatja magát - írja a DVTK.eu.

- Azzal a szándékkal tértem vissza, hogy még többet adjak ennek a klubnak, ennek a szurkolótábornak és ennek a városnak, mint tavaly ősszel - fogalmazott Karlo Sentić. 

- Hiába igazoltam el télen Diósgyőrből, folyamatosan tartottam a kapcsolatot dr. Bajúsz Endre sportigazgatóval, Tuska János kapusedzővel, és sok mindenkivel a csapatból és a klubházból is.  A távozásomat követően Kazahsztánba vezetett az utam, ahol nem azt kaptam a bajnokságtól, amit vártam. Gyorsan kiderült, hogy az egy kiváló liga az idősebb játékosoknak a pályafutásuk lezárását megelőző időszakban, de én még fejlődni szeretnék, ezért vissza akartam térni Európába - jelentette ki.

Mint fogalmazott, tavaly ősszel minden tökéletesen összeállt Diósgyőrben, jó csapat alakult ki, jöttek az eredmények, özönlöttek a szurkolók a mérkőzéseinkre, ő pedig jól érezte magát a klubnál és Miskolcon is. "Az idő előrehaladtával egyre inkább erősödött bennem az érzés, hogy vissza kellene térni, és Kazahsztánban is csak nevelőegyesületem, a Hajduk Split és a DVTK mérkőzéseit néztem. Így amikor szerződést bontottam, akkor bár több ajánlattal is rendelkeztem, mindenképpen Diósgyőrben szerettem volna folytatni. Továbbra sem a nagy szavakkal szeretnék kitűnni, hanem a pályán nyújtott teljesítményemmel. Könnyen be fogok illeszkedni, hiszen ismerem a körülményeket, ismerem a játékosokat, ismerem a klubot, egyszóval ismerek mindent és mindenkit. Ezúttal is az a cél vezérel, hogy lépésről lépésre haladjunk, és remélem, így is messzire jutunk - bizakodott a horvát kapus.

- Jól ismerjük Karlo Sentić képességeit, a munkamorálját, érkezésével tovább élesedett a diósgyőri kapuért vívott versenyhelyzet - fűzte hozzá Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója. - Tavaly ősszel kölcsönben védett nálunk, majd télen a Hajduk visszarendelte, a kevés játéklehetőség miatt, ám most lehetőségünk nyílt végleg megszerezni a játékjogát, amit örömmel használtunk ki. 

Karlo Sentić Dubrovnikban született, ott kezdett focizni, majd 14 évesen a Hajduk Split utánpótlásában folytatta. Végigjárta a korosztályokat, a felnőttek között a második csapatban mutatkozott be, majd Varasdon töltött el egy évet kölcsönben. A 2022/2023-as idényben 16 bajnokin védte a Hajduk hálóját a horvát élvonalban, tavaly ősszel pedig 9 bajnokin kapott lehetőséget Diósgyőrben.

Minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton megfelelt, aláírta szerződését, így hivatalosan is a DVTK futballistája lett.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!