Ugrás a tartalomra

Új vezetőedzővel és új igazolásokkal készül az új szezonra az MVLC

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 18. csütörtök 14:20
Új vezetőedzővel és új igazolásokkal készül az új szezonra a PANNERGY Miskolci Vízilabda Club. Az első megmérettetés augusztus 22-én, Nagyváradon lesz. A bajnokság, a Magyar Kupa és a Komjádi kupa mellett, az Európa Kupára is készül az együttes. A Magyar Kupában a legjobb 4 közé jutás a cél. Az elnök egy komoly kupát szeretne Miskolcra hozni.

Vidumanszky László, a Pannergy-MVLC vezetőedzője korábban betöltötte már a szlovák szövetségi kapitányi posztot, de dolgozott már Egerben és Szentesen is. A Miskolc Televízió kérdésére elmondta, a nagyon fontos fizikai alapokat adó úszóedzések töltik ki a felkészülés mostani szakaszát, majd augusztustól indulnak be a labdás és taktikai edzések igazán.

– Még nem teljes kerettel készülünk, mert a magyar válogatott bő keretében szereplő Bedő Krisztián és Nagy Ádám egy kis pihenőt kaptak. Lőrincz 22-én, Sasa pedig augusztus 20-án csatlakozik. Hiányzik még a cserekapus Mizsnai, neki most kötelezettsége van a magyar junior válogatottal – tájékoztatott Vidumanszky László.

A tervek szerint tehát legkésőbb augusztus 20-ára már teljes kerettel dolgozhat a csapat és a szokásos edzőmérkőzések, felkészülési tornák sem maradnak majd el. Az elsőt augusztus 22-én, Nagyváradon teljesítik majd a miskolci pólósok. A bajnokság, a Magyar Kupa és a Komjádi kupa mellett, a nagy érdeklődéssel várt Európa Kupa szereplésre is készül az együttes, aminek meccsidőpontjait már kiírta a Nemzetközi Szövetség, de a sorsolás még nem készült el. További fontos tényezők lesznek még az új szabályok is, amikhez mindenkinek alkalmazkodnia kell majd. Miután csak két helyen változott a keret, ez nagy előnye lehet majd a bajnokságban a csapatnak.

– Az ötödik hely a cél, a Magyar Kupában a legjobb négy közé jutás és az utánpótlásban, a Komjádi Kupában minimum a döntő, de az idén szeretnénk megnyerni, tehát végre egy komoly kupát szeretnénk Miskolcra hozni – vázolta a célokat Bachner András.

A klub első embere szerint nagy erőssége lehet majd a csapatnak fiatalsága, mozgékonysága, de a talán legnagyobb kihívásnak az új szabályokhoz történő alkalmazkodást nevezte meg Bachner András, amivel a Dél-Koreában zajló VB-n már elkezdték élesben is az ismerkedést a válogatottak.

További hírek

Olvasnivaló