Ugrás a tartalomra

Ma ponthatárt húznak – izguljunk együtt a Szinva teraszon!

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 24. szerda 08:51
Szerdán este kiderül, mennyi az annyi. Kiderül, kinek melyik egyetemre sikerült bejutnia – kihirdetik a 2019-es felvételi ponthatárokat. Miskolcon ezt fergeteges Pont Party-val várja az egész város.
Fotók: Minap-archív/Végh Csaba

Miskolc város, a Miskolc Tv, a MiNap.hu, a Helynekem és a Rádió M összefogott, hogy egy felejthetetlen, velejéig miskolci bulival ünnepelhessen minden leendő egyetemi hallgató. Sokaknál pittyenhet holnap este a telefon a Miskolci Egyetem üzenetével.

Jakab Nóra, oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes a Miskolc Televízió érdeklődésére elmondta, 5300-an jelentkeztek a Miskolci Egyetemre a 2019. évi általános felvételi eljárás során, ebből 3200 fő első helyként jelölte meg az intézményt.

– Az elmúlt 5 évben az a tapasztalat, hogy az elsőhelyes jelentkezők körülbelül 70-75 százalékát felveszik. Tavaly ez 2316 fő volt, az általános felvételi eljárásban. Most pedig a számok azt mutatják, hogy ettől több főt fogunk tudni felvenni – emelte ki. Mint mondta, vannak nagyon népszerű szakok, mint például a non-doktor képzés az Egészségügyi karon – ami diplomás ápoló képzést jelenti –, amely a munkaerőpiac igényeire reagál. De a vegyészmérnök, a környezetmérnök, a vezetésszervezés,  vagy a járműmérnök szakok mind nagyon felkapottak. Jogi képzési területen a jogász a húzó szak, ahol az állami ponthatár 460-ról, 440-re lecsökkent, ezért ott létszámemelkedést várnak. A Bölcsészettudományi karon szintén népszerű a fordító tolmács, vagy a szociológia, szociális munka szak.

A város szívében délután 5 órakor totpeti DJ szettjével indul a visszaszámlálás, majd a SteelO, az Alibbie és a Hiperkarma frontembere, Bérczesi Róbert veszi birtokba a belváros teraszát. 8 órakor kéz a kézben izgulhat minden leendő egyetemista az óriás LED fal árnyékában a ponthatárhúzás pillanataiban. Miután mindenki számára világossá válik, milyen irányba halad tovább az élete, totpeti szolgáltatja az ünnepléshez illő zenét, majd after partyra várnak minden leendő elsőst a Helynekembe. Plusz, a Pont Party ideje alatt a Rádió M stúdiója is kitelepül a Helynekem üvegteraszára.

Augusztus 7-éig lehet jelentkezni pótfelvételi eljárás során, a felvi.hu oldalon, ha valakinek nem sikerülne egyik helyre sem bejutni a megjelöltek közül. Főszabály szerint azon szakokra lehet jelentkezni, amelyeket általános felvételi eljárás során meghirdetnek, kizárólag önköltséges formában. – Ugyanakkor a Miskolci Egyetem beindítja a gyógypedagógia alapképzési szakot a Bölcsészettudományi karon, ahol állami finanszírozott helyekre is be lehet kerülni – emelte ki Jakab Nóra.

Az új, gyógypedagógia szakról részletesebben ITT olvashat.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!