Ugrás a tartalomra

Müzli levelet küldött nevelője szülinapjára

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 20. szerda 09:25
Müzli izgatott volt, hiszen nagyon készült egykori kölyöknevelője, Sápi Réka születésnapjára. A fiatal lánynak egy kívánsága volt, hogy találkozhasson a vakvezető tanulóval. Sajnos a személyes találkozó csúszik egy kicsit, de az online térben megvalósult a meglepetés a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola segítségével.

A kis sárga labrador rengeteg kalandot élt át korábban nevelőcsaládjánál, amely már sok kölyköt felnevelt a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolának. Sőt, Müzli még többet tanulhatott, hiszen egy fedél alatt élt Fidzsivel, egy igazi vakvezető kutyával. A kölyöknevelők és a kiskutyák elválása nem mindig egyszerű, de az a legjobb gyógyír, hogy a kis nevelt egy látássérült ember szeme világa lesz, ami minden kölyöknevelőnek nagy boldogság és feledteti a hiányt. A százhalombattai Réka elégedett azzal, hogy Müzli ügyesen tanul Miskolcon. Sok példa van arra, hogy miután egy kutya látássérült gazdához kerül, felveszik a kapcsolatot és gyakran találkoznak a kölyöknevelőkkel.

Müzli sokat „gondolkodott” azon, hogyan lephetné meg szülinapján egykori kölyöknevelőjét, végül úgy döntött, levelet ír:

„Drága Rékám!

Nagyon boldog születésnapot kívánok neked, és remélem, hogy hamarosan már lesz kölyöktalálkozó és újra tudunk találkozni. Bevallom, hiányoztok nekem, de nagyon jól érzem itt magam. Szépen haladok a tanulással, sok dicséretet kapok. Mondtam neked, amikor pakoltam a bőröndöm, hogy mindent ügyesen megtanulok majd, hogy büszke lehess rám. Egyébként csupa kaland itt az élet, lettek új barátaim, és a tesóm, Milka is velem gyakorol. Neki is átadok minden tudást, amit tőletek meg Fidzsi kutyától tanultam, nagy hasznát vesszük a tanácsainak, melyekkel elengedett az egyetemre. 

Képzeld el, azt mondják, hogy mostanra olyan gyönyörű lettem, mint egy királykisasszony. Mondjuk, szerintem eddig is nagyon szép voltam, hiszen mindig ezt mondtad nekem. Remélem, nagyon szép a mai napod, sok pacsit küldök, és amint lehetőség lesz a személyes találkozásunkra, sok puszit adok majd.”

Réka születésnapja úgy lett teljes, hogy olyan tortát kapott, aminek a tetején Müzlit formázó marcipándísz volt, amit a lelkes kölyöknevelő édesanyja készített.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!