Ugrás a tartalomra

Phelps: „Megemelem a kalapom Kristóf előtt"

eurosport.hosszabbitas.hu
Utoljára módosítva
2019. július 25. csütörtök 11:42
Milák Kristóf elképesztő 1:50.73-as idővel világbajnok lett 200 méter pillangón a Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokságon és megdöntötte az amerikai úszólegenda, Michael Phelps 2009-ben, még cápadresszben teljesített világcsúcsát.
Fotó: Europress/AFP

„Megemelem a kalapom Kristóf előtt" – idézte a New York Times a 2016-os riói olimpia után visszavonult klasszist, Michael Phelpst, aki 2001-ben 15 évesen, minden idők legfiatalabb világcsúcstartója lett ebben a számban, és egészen a dél-koreai futam végéig övéi voltak a legjobb idők. Ezzel Milák a férfi úszók között egy számban leghosszabb ideig „uralkodó királyát" taszította le a trónról.

„Megtörtént, mert volt egy kölyök, aki meg akarta csinálni, aki álmodott arról, hogy megcsinálja, aki rájött, hogyan lehet megcsinálni, aki addig dolgozott a technikáján, amíg az ilyen gyönyörű lett, és aki beletette azt az igazán, de igazán kőkemény munkát, ami ahhoz kell, hogy végül megdöntse ezt a csúcsot" – nyilatkozta rendkívül szimpatikusan Phelps, akinek éppen a 200 méter pillangó volt a kedvenc száma: ez volt az egyetlen, amiben mind az öt olimpiáján rajthoz állt, és ebből háromszor – 2004-ben Athénban, 2008-ban Pekingben, 2016-ban pedig Rióban – győzött.

Fotó: Europress/AFP

A finálé előtti pillanatokról a szakember elárulta, nagyon ideges volt, de próbált nyugalmat sugározni versenyzője felé, aki a bemelegítő medencéből kimászva annyit mondott: „Nem lesz gond, mester. Nem lesz gond.”

Programok

Jelenleg nincsenek programok!