Ugrás a tartalomra

A héten már a M.A.M.I. is gondoskodik a miskolci idősekről

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. április 14. kedd 19:33
Három jelentkezővel már a múlt héten megkötötte a szerződést a MESZEGYI, ők időseknek segítenek majd, többek között bevásárolni.

Március végén számoltunk be arról, hogy a veszélyhelyzet idejére önkéntes hálózatot szervez a miskolci önkormányzat. A cél: ne maradjanak ellátás nélkül a járványveszély miatt legveszélyeztetettebb idősek és betegek. Rajtuk egyrészt a MESZEGYI gondozószolgálata segít, vannak azonban, akik nem tartoznak ebbe az ellátási körbe, nekik a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai nyújtanak segítséget ebben a nehéz időben.

Mivel azonban a segítőszolgálatok folyamatos működtetése komoly kihívást jelent, ezért hirdették meg a Miskolciak a Miskolci Idősekért (M.A.M.I.) programot. 18-55 év közötti, egészséges felnőttek jelentkezését várták, várják.

Illusztráció! | Forrás: Pixabay

– Eddig 28 magánszemély, és 4 civil szervezet vette fel velünk a kapcsolatot – mondta el érdeklődésünkre Gúr Péter, a MESZEGYI igazgatója. – A múlt héten telefonon tájékoztattunk mindenkit a részletekről, és 3 segítővel már meg is kötöttük a szerződést. Ők a héten bekapcsolódnak a munkába, 7 időskorú miskolcihoz közvetítjük ki őket. További 4 önkéntes szerződését kötjük meg a napokban.

Összesen egyébként 17 olyan miskolci vette fel velük a kapcsolatot, akik 70 év alattiak, és bár el tudnák látni magukat, de nem akarnak kimozdulni otthonról a veszélyhelyzetre való tekintettel. Az önkéntesek bevásárolnak nekik, feladják a csekkeket, kiváltják a gyógyszereket. A kifizetésekkel pontosan el kell tudnia számolniuk még aznap. Mindezt a Területi Szolgáltatási Központ koordinálja és ellenőrzi.

– Mindent megteszünk azért, hogy a segítségre szorulóknak segítsünk. Ebben nélkülözhetetlenek az önkéntes segítők – hangsúlyozta Gúr Péter.

Jelentkezni a 80/46-00-46 (14 óra után), és a mami@mior.hu e-mail címen lehet. Csak a telefonszámunkat, az e-mailcímünket, és azt kell megadnunk, hogy miben tudunk segíteni.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!