Ugrás a tartalomra

Járda, gyalogátkelő és buszváró épül a Bulgárföldön

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2024. május 15. szerda 19:13
A beruházás elkészülte után a Bertalan, Szarkahegy és Róna utcák kereszteződésében biztonságosabbá válik a közlekedés a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak is.

Fotók: Osztie Tibor

Gyalogos - és kerékpár-átkelőhelyet építenek a Bertalan, Szarkahegy és Róna utcák kereszteződésében. A kedden kezdődött beruházás célja, hogy a környéken élők és a kerékpárosok biztonságosabban tudjanak átkelni az úton – mondta el a minap.hu-nak Bazin Levente, a terület önkormányzati képviselője.

– A járda és a gyalogátkelő hiánya, valamint a kerékpáros átvezetés megoldása miatt az elmúlt években számos lakossági megkeresés is érkezett hozzám. Tulajdonképpen most ezt a problémát igyekszünk orvosolni – mondta el a politikus, aki hozzátette, gondoltak a buszra várakozókra is, a közeli buszmegállók közül az egyikben ugyanis hiányzott a fedett buszváró, most ezt is pótolják.

Mint megtudtuk, a probléma nemcsak a gyalogosokat, hanem a kerékpárosokat is érintette, így a beruházás második ütemében az ő helyzetüket is megoldják majd.

– A következő ütemben szeretnénk megépíteni a Bertalan, Szarkahegy és Róna utcák közötti kerékpáros átvezetőt is. Ez egy nagyon régi, jogos igénye a biciklivel közlekedőknek, bízunk benne, hogy a rövidesen ezzel a munkával is végezni tudunk – tette hozzá Durda Péter, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési és műszaki osztályának vezetője.

Bazin Levente elmondása szerint járdafelújítás és járdaépítés a körzetében több helyen is elindul, vagy már zajlik. „A Szarkahegy, a Stadion és a Fazola Henrik utcán összesen nyolc helyszínen lesznek munkák. Az említett helyeken összességében 100 négyzetméter térkő és 180 négyzetméter aszfaltos járda újulhat meg vagy épülhet ki a következő időszakban.

További hírek

Olvasnivaló