Ugrás a tartalomra

Országosan is egyedülálló programot indított a DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2023. április 21. péntek 17:29
Az elmúlt hónapokban indult el a DVTK Multisport Program, amely során a régióban élő gyerekek és szüleik megismerkedhettek a DVTK által nyújtott lehetőségekkel. Az országosan is egyedülálló kezdeményezés a legkisebbek délutáni multisport foglalkozásától, az I. DVTK Sportnapon át, a szeptembertől induló diósgyőri multisport osztályig kivételes lehetőséget teremtett a legfiatalabb korosztály sportolására.
Fotó: dvtk.eu

- 2023 elején indítottuk el a multisport programunkat szorosan illeszkedve a Diósgyőr missziójához – nyilatkozta Sántha Gergely a DVTK elnöke. - A program elsődleges célja, hogy az Észak-Magyarországi régióban olyan sportolási lehetőséget teremtsünk a legkisebbek számára, ami közelebb hozza őket a DVTK-hoz, és országosan is egyedülálló. A legnagyobb régiós multisport klubként jelenleg 24 sportágban versenyeztetünk utánpótlás sportolókat, amely azt eredményezi, hogy rendkívül differenciált a szakmai működésünk. Ezt egyben szerettük volna megreformálni is egy együttműködéssel, amely során a szakmai szereplők megoszthatják egymással tapasztalataikat, szaktudásukat, segítve egymás munkáját. A program legfontosabb eleme, hogy minden sportágunk közösen, együtt dolgozik a sikerért, a gyerekekkel a középpontban.

A DVTK Multisport Program célcsoportja az óvodás és kisiskolás korosztály. A legkisebbeket a DVTK délutáni multisport foglalkozásain keresztül és a miskolci óvodákban személyesen érik el a szakemberek. A multisport foglalkozás keretein belül a 4-6 évesek minden héten egy új diósgyőri sportággal ismerkedhet meg, míg az óvodákban mindenki belekóstolhat a sportolás örömébe. A délutáni multisport foglalkozásra már több, mint százan jelentkeztek, ami további alkalmak meghirdetését eredményezte.

Az első osztályosok a testnevelés órák keretein belül találkozhatnak a DVTK-val az iskolákkal kötött szoros együttműködésnek köszönhetően, míg a nagyobbak az I. DVTK Sportnapon ismerkedhettek meg nyolc diósgyőri sportággal egy egész napos programsorozat részeként, ahol több mint 650 kisiskolás töltötte meg élettel a DVTK Arénát. Mindemellett a Diósgyőr 2023 szeptemberétől elindítja multisport osztályát a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskolában is, ami páratlan lehetőséget biztosít majd az oda jelentkezőknek, mint például ingyenes mérkőzéslátogatás vagy sportpszichológiai együttműködés.

Az országosan is egyedülálló program egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy a gyerekeknek nem kell azonnal sportágat választaniuk és elköteleződniük egy irányba - ezzel rengeteg pénzt és időt spórolva a szülőknek - hanem az évek alatt a szakemberek segítségével fokozatosan alakulhat ki az a sportág, ami a legközelebb áll a jövő piros-fehér palántáihoz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!