Ugrás a tartalomra

Új hirdetési felülettel segíti a helyi termelőket a NÉBIH

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 16. csütörtök 13:43
Az újdonság a NÉBIH oldala mellett Miskolc város hivatalos honlapjának koronavírus aloldaláról is elérhető.

Hirdetési felülettel szeretné segíteni a helyi termelők és vásárlóik összekötését az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

A felület elindításának első lépéseként a termelők regisztrációját várják, ami egy egyszerű űrlap kitöltésével megtehető a NÉBIH weboldalán.

-A koronavírus járvány miatt a helyi termelők többsége nehéz helyzetbe került: egyre több piac zárja be kapuit, más értékesítési felület hiányában pedig a termelők nehezen találnak vevőt terményeik, termékeik számára. A magyar termelők segítésének új eleme a „termelő kereső” felület elindítása – hívják fel az újdonságra a figyelmet. 

Az érdeklődő őstermelők és kistermelők a https://portal.nebih.gov.hu/termelo-kereso oldalon érhetik el a regisztrációhoz szükséges űrlapot. Nevük és elérhetőségeik mellett az általuk kínált terméktípusokat és szakmai azonosítójukat kell megadniuk, továbbá, hogy vállalnak-e kiszállítást.

A vásárlók a későbbiekben ugyanezen oldalon tájékozódhatnak arról, hogy kik és mit kínálnak eladásra a környékükön. A kereshető adatbázis mellett az adatok térképen is megjelennek, még könnyebbé téve a böngészést.
Az értékesítésben az agrártárca és a NÉBIH nem vesz részt, a felülettel kizárólag a kapcsolatfelvétel lehetőségét segítik a lakosság és a helyi termelők között.

A helyi termék választása mindenki számára előnyökkel jár, a vásárlók közvetlen környezetükben juthatnak kiváló minőségű, magyar alapanyagokhoz és élelmiszerekhez, vásárlásukkal pedig támogatják a nehéz helyzetbe került helyi termelőket.

A hirdetési felület a https://portal.nebih.gov.hu/termelo-kereso oldalon érhető el és megtalálható a http://miskolc.hu/koronavirus aloldal „Hasznos linkjei” között is.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!