Ugrás a tartalomra

DVTK-siker a magyar csapatok összecsapásán

dvtk.eu/MTI
Utoljára módosítva
2019. október 23. szerda 09:12
A Tipsport Liga 15. fordulójában rendezték a bajnokság két magyar csapatának rangadóját, amit a DVTK Jegesmedvék nagyszerű második harmadbeli teljesítményének köszönhetően magabiztosan nyert meg. A megszerzett három ponttal Marcel Rodman csapata a tabella hetedik helyére lépett elő.

Tipsport Liga

15.forduló

2019. október 22. 18:00

DVTK Jegesmedvék - MAC Újbuda 4-1 (1-1, 3-0, 0-0)

Statisztika

Lövés: 32-35
Védés: 34 (97.14 %) : 28 (87.50 %)
Büntetés percek: 46-12
Buli elhozatal :36/67 (53.73 %) : 31/67 (46.27 %)

Forrás: dvtk.eu/Szabó Krisztián

A két együttes egyaránt elvesztette előző két mérkőzését, és 13 fordulót követően egyformán 16-16 ponttal várta a keddi összecsapást, a kilencedik DVTK jobb gólkülönbségével előzte meg tizedik helyen álló magyar riválisát. Idénybeli egyetlen összecsapásukat a Tüskecsarnokban a MAC nyerte 5-3-ra. A feszült hangulatban induló összecsapást a házigazda kezdte határozottabban, emberelőnyből a vezetést is megszerezte, ám a kissé megilletődötten rajtoló fővárosiak megrázták magukat, és kiegyenlítettek. A második, magas iramú harmadban a miskolciak – a csapatkapitány Vas János fémjelezte első sor vezetésével – irányították a játékot, és háromszor is eredményesek voltak. A záró felvonásban a MAC volt némileg kezdeményezőbb, ám gólt már nem született.

– Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a meccset – nyilatkozta a dvtk.eu-nak Marcel Rodman. – Agresszívak akartunk lenni, ami sikerült is. Az első 10 percben jók voltunk, amig meg nem szereztük a vezetést. Ezután úgy tűnt, mintha megelégedtünk volna azzal, ahogy a játék folyik és az ellenfél átvette az irányítást. A második harmadban visszaküzdöttük magunkat és amint ismét betaláltunk könnyebb dolgunk lett. Magabiztosabbak lettünk és jobban kiviteleztük a játék apró elemeit. Nem követtünk el nagy hibákat, nem esett le a tempónk egészen a meccs végéig. Minden győzelemnek örülök, amit sikerül megszereznünk. Fontos volt, hogy ezt a meccset megnyerjük, hiszen egy derbiről beszélünk. Sajnos elvesztettünk néhány játékost. De ennek következtében pár olyan játékos lépett elő, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak. Ritó László remek meccset játszott, valamint Vojtkó, Láda és Kiss Patrik is jól játszott. Boldog vagyok, hogy több jégidőt kaptak és ezzel élni tudtak.

(Címlapfotó: dvtk.eu/Szabó Krisztián)

További hírek

Olvasnivaló