Ugrás a tartalomra

Minap - indító (2024.07.24.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 24. szerda 07:35
Gomolyfelhőképződésre, záporokra, zivatarokra számíthatunk. Késő estére akár 18 Celsius fokra is lehűlhet a levegő.
Miskolc látképe / Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Északnyugat felől szakadozóban levő frontfelhőzet érkezik, emellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk. Zápor, zivatar legnagyobb számban az ország keleti, északkeleti harmadán valószínű. Északkeleten egy-egy heves zivatar sem kizárt. Ma sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél, sőt ott néhol viharos széllökések is lehetnek. Zivatarok környezetében szintén viharossá fokozódhat átmenetileg a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 32 fok között várható, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet - írja honlapján a HungaroMet

Levegőminőség

Szerda reggel Miskolc egész területén élvezhetjük a jó levegőt a PM Monitoring Hálózat mérései alapján. Néhány helyszínről azonban nincs adat, melyek a következők: Balázs Győző tér, Egyetemváros első fele, Lyukóvölgy második fele, Tapolca déli része. 

Útinform

A Miskolci Városgazda legfrissebb kedd reggeli információi alapján. július 22 és július 24. között, az Aradi-Barlang utcák kereszteződésében lévő vízelvezető keresztrács javítási munkáinak elvégzése miatt, a kereszteződés lezárásra kerül. A lezárás miatt kerülni és megközelíteni a Váradi utca irányból lehet.

A Városgazda arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel közelítsék meg a munkavégzés helyszínét, tartsák be a sebességkorlátozásokat, és vigyázzanak az útfelújításon dolgozókra, valamint egymásra. A munka idejére fokozott odafigyelést és óvatosságot kérnek a környéken közlekedő járművezetőktől.

A távhőszolgáltatás biztonságának növelése érdekében megkezdődött a Tizeshonvéd utca 16-22 szám közötti területen a távfűtési vezetékek cseréje, ahol július végéig az érintett szakaszon a gyeprácsos parkoló le lesz zárva. A Tizeshonvéd utca 18. szám előtt pedig július 30-ig teljes szélességében lezárják az úttestet. 

Félpályás terelésre lehet számítani:

Asztalos u. 15.
Augusztus 20. u. - Selyemrét u.  Kereszteződés
Álmos u. 31.
Bartók Béla u. 39.
Balassi Bálint u. 12.
Bencések útja 111.
Berekalja u. 9.
Csabavezér u. 12.
Csokonai Vitéz Mihály u. 100.
Dráva u. 2.
Endrődi Sándor u. 3.
Enyedi György u. 1.
Felmező u. 8.
Futó u. - Kapitány u. kerereszteződése
Győri kapu 60. mögött
Hock János u. 7.
Hóvirág u. - Baráthegyalja u. sarok
Hutás u. 1.
Iglói u. 24/A
Kázmér u.14.
Késmárki u.
Kodály Zoltán u. 88.
Lehár Ferenc u. 4-5. 
Meggyesalja u. 38.
Nagyszebeni u. 9.
Nagy Lajos király u. 3.
Negyvennyolcas u. 31.
Róna u.
Soltész Nagy Kálmán u. 4.
Soltész Nagy Kálmán u. 26.
Szarkahegy u. 2.
Szemere u. 20.
Szeretet u.16.
Szervezet u. 27.
Tapoly u.18.
Tinódi u.12.
Tokaji Ferenc u. 32.
Örs u.4.
Vasverő u. 56-58.
Vár u. 3.

Horoszkóp

Kos

Két legyet ütsz egy csapásra, amikor kihasználod az alkalmat, és munkába lendülsz. A kínálkozó lehetőséget gyorsan észreveszed, és le is csapsz rá, ez pedig nem csak a beosztásodnak, az önbizalmadnak is jót tesz.

Bika

Új kihívásokat keresel, olyanokat, amelyek során bizonyíthatod, hogy mennyit fejlődtél az elmúlt időszakban. Minden csak azon múlik, hogy kapsz-e lehetőséget, mert ha egyszer labdába rúghatsz, célba is találsz.

Ikrek

Olyan feladatokat oszthat most rád az élet, amelyekre talán úgy érzed, nem állsz még készen, de a szükséghelyzetben kiderülhet, hogy bölcsebb döntéseket hozol, mint ahogyan azt hinni merted volna. Ne alapozz mindent a vakszerencsére, de bízz a megérzéseidben is.

Rák

A szerelmi életedben több dolog is változik most egyszerre, de ezek a változások jó irányba mutatnak, és megegyeznek azzal, amit te is szeretnél. Lehet, hogy egy komolyabb lépés megtételre is rászánjátok együtt magatokat.

Oroszlán

Nem bízol könnyen az emberekben, de akiben mégis hiszel, azt vakon követed, és ezzel azt is kockáztatod, hogy néha akár megégetheted magadat. Mégis megéri a rizikó, hiszen, ha jó emberben bízol, az értékes érzelmi kötődést szülhet.

Szűz

A magad feje után mész egy olyan helyzetben, aminek nagy a tétje, még akkor is, ha mindenki más óva int ettől. Ha eléggé bízol magadban, akkor mindenképpen kövesd a saját terveidet, mert így végül képes leszel önmagad szemébe nézni.

Mérleg

Néha kifejezetten hiszékeny vagy, de ennek az az oka, hogy jót feltételezel az emberekről. Még ha csalódsz is alkalmanként, nem érdemes feladni ezt a hitedet, hiszen ha bezárod a kapukat a hazugok elől, könnyen kívül rekedhetnek az igazak is.

Skorpió

Bölcs tanácsot kaphatsz ma valakitől, még ha először talán nem is veszed észre, milyen hasznos gondolatot ültetett el benned. Amikor azonban szükséged lesz egy gyors és felelős döntésre, ennek köszönhetően fogod tudni, mit kell tenned.

Nyilas

Szeretnél valakivel megosztani valamit, de mintha az illető nem is próbálkozna azzal, hogy időt szakítson rád, ez pedig csalódottá tehet. Lehet, hogy a körülmények most valóban nem alkalmasak – maradj türelmes, és addig is rendezd a saját gondolataidat.

Bak

Azt mondják, felmelegítve csak a káposzta jó, most mégis érzed, ahogyan egy kihűltnek hitt érzelem új erőre kap benned. Légy óvatos, nehogy légvárakat építs, de ne is tagadj le valamit, ami erősen létezik benned.

Vízöntő

Az apró cselekedetek mutatják meg a valódi érzelmeket, ezért nagy tettek helyett inkább arra figyelj, hogy a mindennapokban úgy viselkedj a számodra fontos emberekkel, ahogyan az az érzéseidnek megfelel.

Halak

Minden remekül alakul, feltéve, hogy nem ragaszkodsz a terveid részleteihez, és elég rugalmasan kezeled őket. Ha elengeded az apróbb dolgokat, akkor a nagyobbak máris sokkal könnyebben alakulnak úgy, ahogyan az neked megfelel.

Forrás: Bien

További hírek

Olvasnivaló