Ugrás a tartalomra

Fejes Gábor ezúttal is legyőzhetetlennek bizonyult

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 22. kedd 11:08
A Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület napsütéses időben rendezte meg a XVI. Üveghuta-kupa elnevezésű hegyi kerékpáros időfutam versenyt, melyen 22 kategóriában 218 bringás adott számot felkészültségéről.
Fotó: Orliczki Attila

A Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt közötti, az országúti és MTB kerékpárosokat egyaránt nyeregbe szólító 5,3 km-es hegyi időfutam­versenyen 20 egyéni és 2 páros kategóriát kínáltak az amatőr és profi résztvevőknek. Újdonságot jelentett a „Családi párosok” kategóriája, melyben 1 gyermek (2006-ban és előtte született) és 1 szülő, vagy nagyszülő nevezhetett. Az első győztes a 25:13 percet tekerő tiszaújvárosi Bán Csaba és lánya, Lilla lett.

Az első versenyző Bükkszentlászlón 10 órakor rajtolt, akit félpercenkénti indítással a nevezési sorrendben folyamatosan követték a többiek. A célt Bükkszentkereszt határában, a kőkeresztnél jelölték ki. Az abszolút legjobb időt a szlovák CK Spartak Tlmace csapatában versenyző, országúti kategóriában nevezett Fejes Gábor érte el, aki mindössze öt másodperccel maradt el az általa 2013-ban felállított 12:55 perces pályacsúcstól.

A felnőtt hölgyek országúti kategóriájában 18:47 perccel a miskolci Nónay Fanni bizonyult a leggyorsabbnak.

A „Baráti párosok” kategóriában nyert a Vinnai Balázs-Orosz Gergő (Piccolaro15 / Pannon Cycling Team) duó, idejük 16:03 perc.

Az MTB kerékpárosok között a felnőttben érdekelt debreceni Bódi Márton és az ifjúságiaknál első helyen végzett Lónyai Levente (Kis-Galya KSE) egyaránt 17:19 percet tekert és végzett  holtversenyben az abszolút értékelés élén, míg a női abszolútban az ifjúsági korú Leányvári Sára (Kis-Galya KSE) 22:29 perccel volt a leggyorsabb.   

Az eredményhirdetést Bükkszentkereszten, új versenyközpontban, a Privát Fogadó és Étterem parkolójában tartották meg, ahol minden távját befejező versenyző kézműves emblémázott üvegpoharat és frissen sült tócsnit is kapott. A korcsoport győztesek kupa és tárgyjutalom, a 2. és a 3. helyezettek üvegérem és tárgyjutalom díjazásban részesültek.

A szervezők a Giro Hungary 2020-at is reklámozták, hiszen a világ második legismertebb körversenye, a Giro d’ Italia jövőre Magyarországról indul.

A részletes eredmények itt olvashatók.

További hírek

Olvasnivaló

Programok