Ugrás a tartalomra

Illusztris vendégek az MVLC jubileumi ünnepségén

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. október 13. csütörtök 11:26
A miskolci vízilabdaklub korábbi és jelenlegi szakvezetői, játékosai, támogatói mellett olimpiai bajnokok is tiszteletüket tették az MVLC tizedik születésnapját ünneplő szerdai eseményen a programnak otthont adó miskolci városházán.

Az MVLC Miskolci Vízilabda Club Nonprofit Kft. az idei évben ünnepli megalakulásának tizedik évfordulóját. Hogy mit jelent a miskolci vízilabda hazánk sportéletében, jól mutatja, hogy itt volt a szövetség elnöke, Vári Attila, többszörös olimpiai bajnok társaival - Biros Péterrel, Szécsi Zoltánnal -, de megtisztelte jelenlétével az eseményt a miskolciakat fejlődési pályára állító, jelenleg a női válogatottunkat szövetségi kapitányként irányító Bíró Attila is.

Mellettük köszönthették természetesen az MVLC jelenlegi szakmai vezetését, a játékosokat és a támogatókat is.

A rendezvény házigazdája a miskolci önkormányzat és a város polgármestere volt. Veres Pál köszöntőjében a közösségekben rejlő erő fontosságát hangsúlyozta.

- Egy város ereje az itt élők, dolgozók, sportolók lelkében van, az általuk alkotott közösségben - hangsúlyozta.

A vízilabdát kiemelten sikeres sportágnak nevezte Magyarországon, amiben az MVLC-nek is vannak érdemei. A sikerek elérésében pedig méltatta a városvezető Bachner András munkáját és elhivatottságát.

- Büszkék vagyunk a miskolci vízilabdaklubra, és szeretnénk a jövőben is támogatni - zárta köszöntőjét Veres Pál.

A Magyar Vízilabda Szövetség részéről Vári Attila elnök kiemelte, a klubok jelentik a válogatott sikereinek alapjait. Az MVLC meglátása szerint nem csak egy klub: egy közösség is, ami kitűnő oktatási és támogatói háttérrel, körülményekkel rendelkezik.

- Büszkék lehetnek arra, amit itt, Miskolcon felépítettek - hangsúlyozta Vári Attila, majd ajándékokkal kedveskedett Bachner Andrásnak, Veres Pálnak, valamint Hercsik István, a PannErgy-MVLC klubelnöke.

Mocsári László képgalériája

Bachner András aztán felidézte a klub történetét, szólt a kezdetekről, amikor felkérést kapott egy miskolci vízilabdacsapat felépítésére. Hosszan és elismerően sorolta a náluk dolgozó edzőket, kiemelkedő játékosokat, akik hozták is az eredményeket idővel.

- Rövid idő alatt felfigyelt ránk a szakma, elmondhatjuk: egy sikersportágat építettünk fel - húzta alá.

A Miskolci Sportiskola jogutódjaként 2012-től szerepel Miskolci Vízilabda Club néven városunk pólócsapata. Az MVLC az első két évben még nem tudta teljesíteni az akkori nagy célt, a feljutást, de a 2014-15-ös szezonban már sikerült csatlakozni az élvonal csapataihoz. Az első NB I-es szezonban, újoncként a tizedik helyen zárt a gárda, a következőben aztán egészen az ötödik helyig küzdötték fel magukat a miskolciak. Ennek köszönhetően - fennállásuk során először - kiléphettek a nemzetközi porondra is, újoncként egészen a negyeddöntőig menetelt a csapat. Ott aztán attól a Ferencvárostól szenvedtek vereséget, ami abban az évben meg is nyerte az Európa-kupát. Az MVLC a 10 év alatt két-két Komjádi- és Magyar Kupa döntőjében szerepelt. Játszott itt Vadovics Viktor és Nagy Ádám, több éven át szerepelt a miskolciaknál a sokszoros korosztályos válogatott Vismeg Zsombor. Nemzetközi szinten is klasszisnak számít Sasa Misic, Milos Milicic, Ognjen Stojanovic, Marko Petkovic, valamint a budapesti világbajnokság gólkirálya, Alex Bowen is.

A köszöntőket követően emlékérmek és ajándékok átadása következett, majd egy az ünnepség után egy gálamérkőzést is lejátszottak, a PannErgy-Miskolc a Tigra-ZF Eger felnőtt csapatát fogadta a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!