Ugrás a tartalomra

Jól indult a rájátszás a DVTK számára

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. március 19. szombat 19:07
Elkezdődött a Tippmix Női NB I. A csoportjának rájátszása. Az egyik negyeddöntős párharc első mérkőzésén az UNI Győr MÉLY-ÚT csapatához látogatott a DVTK. Völgyi Péter együttese nagyszerűen játszott az első félidőben, és bár a fordulás után egy negyedet megnyert a Győr, a DVTK újítani tudott, és megnyerte az első összecsapást 77-73-ra.
Fotó: dvtk.eu

Néhány másodperc kellett csak a Győrnek, hogy vezetést szerezzen Dombai révén, majd Canada és Vorpahl dobtak be egy-egy büntetőt. Oroszová hármasára Bernáth reagált egy könnyű kosárral (6-3). A vendégek egyre inkább kezdtek belemelegedni a játékba, Jovanović duplájával és Vorpahl nagyszerű hárompontosával átvették a vezetést, így a 4. perc végén Iványi Dalma kikérte első idejét (6-8). Az edzőnő szavait Mompremier fogadta meg leginkább, ezt jelezte a center két kosara, a másik oldalon Milica sem tétlenkedett (11-10). Völgyi Péter a játékrész felénél elkezdte rotálni a csapatát, beállt Kányási és Kuster is, mindketten góllal mutatkoztak be, és Kiss Angelika szép elugrásos középtávoli dobása is célt ért, a Győr azonban őrizte minimális előnyét (17-16). A negyed hajrája a DVTK-nak sikerült jobban, mert Kiss és Kuster büntetői után ugyan Nagy bevágott egy triplát, de Vorpahl hasonló dobással válaszolt, az első felvonást tehát a piros-fehérek nyerték meg (20-23).

Álomrajtot vet a Diósgyőr a második felvonásban, hiszen előbb Kiss, majd Kányási gyarapította csapata pontjainak a számát, utóbbi ráadásul egy támadólepattanót követő távoli dobásból. A hazaiak első pontjait Canada szerezte a büntetővonalról (22-28). A Győr pillanatai következtek, a hazaiak egy pontra zárkóztak fel, jókor jött Jovanović első hármasa, illetve Bernáth kettese. Dombai középtávoli dobását követően a vendégcsapat kért időt (29-33). Az eligazítás igazán jól sikerült, a DVTK Green és Bernáth találataival egyre jobban meglépett ellenfelétől, igaz, Dubei hármasával igyekeztek nem leszakadni a fehér mezesek sem (32-38). Mivel a szünetig már csak két-két pontot szereztek a csapatok, az különbség nem változott, ezt a negyedet is a DVTK húzta be (34-40).Kiegyenlített játékot hozott a térfélcsere utáni időszak, Dombai hármasára Kiss válaszolt közelről kétszer egymás után (39-46).

Oroszová 2+1-esével és Canada négy egységével éledezett a hazai csapat, ezért jókor jött Kuster tempója (46-49). Jovanović növelte a látogatók előnyét a büntetővonalról, Canada villant a hazaiaknál. Oroszová találatára Kányási reagált egy 2+1-essel, de Canada két büntetőjével tapadt a Győr, sőt a játékrész végére Török duplájával utol is érte ellenfelét (54-54).

Kezdhettek tehát mindent elölről a csapatok, de előzetesen számítani is lehetett a szoros csatára. Jovanović és Vorpahl duplái közt Weninger süllyesztetett el egy hárompontost, majd a hazaiak 9-ese a mezőnyből is betalált (59-58). Kányási egy pontja után Bernáth nem hibázta el a tiszta dobóhelkyzetét a hárompontos vonalon túlról (59-62). Amikor Milica Jovanović is hintett egy triplát, törvényszerű volt a győri timeout, de hiába, mert Bernáth eredményesen fejezett be egy lerohanást, nyeregben volt a DVTK (59-67). Canada szinte egy személyben tartotta a lelket az övéiben, de Jovanović is résen volt (64-69). Kiss Angelika 2+1-ese nagyon kellett, bő két perccel a vége előtt a diósgyőriek közel álltak a győzelemhez. Kiss újabb két pontja után már tíz pont volt az előnye Völgyi Péter együttesének (64-74). A mérkőzés hajrájában jól menedzselte előnyét a DVTK, és Bernáth büntetőivel célba is ért, Weninger pontjai már csak szépségtapaszt jelentettek a hazaiaknak.

Tippmix Női Kosárlabda NB I. playoff, negyeddöntő, 1. mérkőzés

UNI Győr MÉLY-ÚT - DVTK 73-77 (20-23, 14-17, 20-14, 19-23)

Győr, Győr Városi Egyetemi Csarnok, 200 néző. Játékvezetők: Tóth Cecília, Tőzsér Dénes, Frányó Péter.
Győr: Canada 16, Dubei 9/3, Oroszová 8/3, Dombai 9/3, Mompremier 11. Csere: Török 4, Nagy D. 3/3, Weninger 13/6. Edző: Iványi Dalma.
DVTK: Vorpahl 9/6, Aho, Bernáth 14/3, Jovanović 19/6, Green 2. Csere: Kányási 9/3, Kuster 8, Kiss A. 16, Tóth F. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!