Ugrás a tartalomra

Kezd karácsonyi hangulatunk lenni. Önnek?

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 11. péntek 18:03
Ezúttal arról kérdeztük a miskolciakat, hogy hogyan készülnek a közelgő ünnepekre. Van, aki már régóta karácsonyi lázban ég, mások még csak most kezdik érzékelni a meghittséget, az ünnep közeledtét, de van olyan is, aki még azt sem tudja, hogyan fogja ünnepi hangulatba hozni magát a vírushelyzet közepette.
Fotó: Mocsári László

Képes Melinda (49 éves HR-szakember) már kezdi érezni a karácsonyi hangulatot. – Ez akkor lesz majd igazi, ha már szabadságon leszek, most még visszaránt a munkahely atmoszférája. Úgy érzem, a karácsonyi várakozás időszaka valójában nem változik azzal, hogy most éppen vírus van. Nagyon jó lesz együtt lenni a családommal. Férjemmel meglátogatjuk majd a szüleinket, testvéreinket és családjaikat. Hellyel-közzel készen vagyok már az ajándékok beszerzésével. Szeretünk finomakat enni, amihez már megvásároltam a jó borokat és édességeket. A lényeg, hogy szeretetben teljen az ünnep és mindenki egészséges maradjon. 

Riczu Tibor (56 éves nyomdász) már kétunokás nagypapaként várja a karácsonyt. – Van két felnőtt lányom, akiktől már két unokám is született, az egyikük tévét kért az ünnepekre, úgyhogy majd az édesanyja megmondja, pontosan mire adják be az igényüket a Jézuskához. Ehhez én anyagilag fogok hozzájárulni. Még nem tudok sokat foglalkozni a karácsonyi ajándékokkal, mert ugyanaddig lesz hajtás a munkahelyemen, mint a diákoknak az iskolában. Utána olyan, mintha nálunk is téli szünet lenne. Bizonyára akkor majd megjön a karácsonyi hangulatom is, most még nem igazán van.

Leszó Józsefné (85 éves nyugdíjas) a Miskolci Régiségvásáron szerezte be az egyik ajándékát. – Egy diavetítőt vettem a kétéves dédunokámnak, mert nagyon különleges hangulatot tudunk teremteni a falra kivetített mesével egy sötét szobában. Emlékszem, szerették a gyerekeim is. Tapasztalom, hogy sokaknak nincs ünnepi kedvük, én már elővettem a díszeket, ezzel segített feldobni a hangulatomat, adventivé varázsolni a mindennapokat. Már nagyon várom, hogy együtt lehessünk a miskolci rokonokkal, pont beleférünk a tíz főbe. A pestiekkel és a kaposváriakkal meg majd telefonon tartjuk a kapcsolatot idén. 

Bandura Ágnes (27 éves munkaügyi előadó) érezhetően karácsonyi lázban ég. – Nagyon élveztem, mikor feldíszítettem a lakást a karácsonyra emlékeztető figurákkal, fényfüzérekkel. Már november közepétől ünnepi hangulatom van, de ez nem újdonság, hiszen szívesen tervezek és gondolkodom előre. Én meg szoktam ajándékozni magamat is ünnepekkor, mint egyébként a fiatalok többsége, ma már ez divat. Vettem tehát magamnak egy kávéfőzőt. Egyedül édesanyám ajándékával állok hadilábon, mert ő minden ötletemet, ami felmerült bennem, megvette magának az utóbbi időben. 

Sami Róbert (36 éves étteremtulajdonos) inkább még csak a munkájában gondolkozott a karácsonyt illetően. – Kapható lesz a Déryné utcában harcsa vagy ponty halászlé, akár korhely kivitelben is, valamint a hagyományoknak megfelelően töltött káposzta, de különlegesen elkészítve. Mivel még 23-án is nyitva leszünk, csak az utolsó pillanatban fogom tudni megvenni az ajándékokat. Ez nem újdonság, így szoktam máskor is. Otthon közös főzés lesz, mint az előző években, ami természetesen azt jelenti majd, hogy rám bízzák ezt a megtisztelő feladatot. Azt pedig, hogy milyen menüt készítek, még az utolsó héten fogják eldönteni azok a családtagok, akik előre terveznek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!