Ugrás a tartalomra

Magabiztos hazai győzelem a DVTK Arénában

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. március 12. szombat 20:47
A Tippmix Női NB I. A csoport alapszakaszának zárófordulójában a PINKK csapata volt a DVTK ellenfele. A sokkal esélyesebb hazai együttes végig dominált a mérkőzésen, és valamennyi negyedet megnyerve magabiztosan szerezte meg a győzelemért (95-44) járó két bajnoki pontot.
Mocsári László képgalériája a mérkőzésről

Ugyan Zsilinszki triplájával a PINKK szerezte meg a vezetést, de kisvártatva Mila Jovanović válaszolt egy hasonló dobással, majd Green is elkezdte termelni a pontokat. A 3. percben Vincze Nikolettnek fordult alá a bokája, az ő sérülését követően Jovanović és Green duplái között a pécsiek légiósa, Denia Davis is bevágott egy középtávolit (12-5). Baranyai időkérés után folytatódott a játék, egy szép diósgyőri támadást Aho fejezett be egy sarokból elengedett hárompontossal. A játékrész közepén előbb az új igazolás, az amerikai Jessica Kuster, majd nem sokkal később a csapatkapitány, Kányási Veronika kapott lehetőséget Völgyi Péter vezetőedzőtől. Davis két büntetőjét követően beindult a diósgyőri henger, Green duplái közt Kányási szórt egy hármast, majd Bernáth büntetőzött jól (24-9).

A második negyed első percei Kusterről szóltak, hiszen az amerikai erőcsatár két büntetődobása és mezőnyből elengedett labdája is célba ért, majd három pécsi egység után Bernáth jelentkezett egy közelivel (30-12). A folytatás némileg kiegyenlítettebb játékot hozott, csendesen csordogált a mérkőzés, na DVTK őrizte az előnyét (34-16). Két és fél perccel a szünet előtt a születésnapját ünneplő Kiss Angelika is beköszönt egy 2+1-es akcióval, majd Davis duplájára Kuster válaszolt a büntetővonalról (39-18). A félidő eredménye Davis triplájával és Kiss centergóljával, valamint Kányási dudaszó előtti csont nélküli hárompontosával alakult ki (44-21).

A térfélcserét követően másfél percet kellett várni az első kosárra, Kuster villant, majd az amerikai egy szép szerelést is bemutatott a saját palánkja alatt. Aho növelte a hazai csapat előnyét, a vendégek első pontjaira majdnem három percet kellett várni, amikor Davis értékesítette a büntetőit. Zsinórban hat diósgyőri pontot jegyezhettünk fel a folytatásban, melyek zömét Green szerezte, a hazai rohamnak Horváth Zsanett parancsolt megálljt (54-25). Green újabb kettesére Szücs Luca válaszolt egy hármassal, nem sokkal később Kusteré már jobban tetszett a publikumnak, ráadásul Bernáth is iparkodott, ött ponttal toldotta meg csapata előnyét, nem csoda, hogy időt kértek a látogatók (64-28). Jó három perc volt még hátra a negyedből, Kányási kettesére Jáhni reagált, Vorpahl mezőnyből továbbra sem tudott betalálni, csak a büntetővonalról, míg a PINKK-ben Davis igyekezett tartani a lelket (69-37).

Jól indította a záró negyedet a Diósgyőr, melyben Kuster vitte prímet, közeli találata után remek passzal kínálta meg Kányásit, aki be is zúdította a hármasát. Teljesen állva hagyta ellenfelét a DVTK, így Jovanović góljai után kénytelen volt időt kérni a pécsi stáb (78-37). Hiába, mert a montenegrói válogatott egy hármassal duzzasztotta a fehér mezesek előnyét, a 34. perc végén pedig Szücs Luca is megszerezte csapata első pontjait a játékrészben egy triplával, igaz Vorpahl gyorsan válaszolt egy ugyanilyen értékű dobással (85-40). A diósgyőri időkérés után még négy perc volt hátra a találkozóból, Vég-Dudás Anna is pályára lépett, majd Bernáth szerzett öt pontot. Kuster laza hármasa és Bacsó Zsófi szép palánk alólija már csak hab volt a tortán (95-44).

A többi pályán lejátszott mérkőzések eredményeinek köszönhetően - az UNI Győr MÉLY-ÚT a Ludovika-FCSM Csatát győzte le magabiztosan, 90-57-re idegenben, míg a forduló rangadóján az NKA Universitas PEAC az Atomerőmű KSC Szekszárdot múlta felül 80-69-re - eldőlt az is, hogy a negyeddöntőben azzal a Győrrel néz szembe a DVTK, akik a bajnokság során - legutóbb e hét szerdán - már kétszer is sikerült legyőzni. A párharcot idegenben kezdik meg a piros-fehérek és az egyik fél második győzelméig tart.

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 22. forduló

DVTK - PINKK Pécsi 424 95-44 (24-9, 20-12, 25-16, 26-7)
Miskolc, DVTK Aréna, 512 néző. Játékvezetők: Goda László, Dr. Németh Patrik, Vida József.
DVTK: Vorpahl 5/3, Aho 7/3, Jovanović 17/9, Kiss A. 5, Green 18. Csere: Kuster 16/6, Kányási 11/9, Bernáth 14/6, Bacsó, Tóth F. Vezetőedző: Völgyi Péter.
PINKK: Tenyér, Szücs L., Vincze, Zsilinszki, Davis. Csere: Horváth B., Horváth Zs., Kovács, Jáhni, Pucz, Borbás. Vezetőedző: Kovács Dénes.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva olvasható.

Edzői értékelések
Völgyi Péter: - A különbség engem is meglepett, látszott, hogy ellenfelünk csapatából hiányzott az egyik legfontosabb játékosa. Mi megcsináltuk azt, amit szerettünk volna. Jessica is jól mutatkozott be, dobásai és lepattanói is jelzik ezt.

Kovács Dénes: - Gratulálok Sok mindent szerettünk volna gyakorolni, de nem sikerült. Nehéz bármit is mondani. Nagyon enerváltan játszottunk. Nem volt meg bennünk a tűz, ráadásul Mujovic is hiányzott ma. 

 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!