Ugrás a tartalomra

Már tíz jegy- és bérletautomata a városban

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. november 17. szerda 09:47
Mostantól villamosmegállóban is nyomtathatunk magunknak jegyet vagy bérletet, mivel a hét elején az MVK Zrt. a város hat frekventált pontján helyezett el újabb automatákat.
Fotók: MiNap-archív (Mocsári László felvétele)

A cég Búza téri jegy- és bérletpénztárának oldalában, a Repülőtér/Bosch-végállomáson, a Miskolc Pláza mozi felé vezető folyosóján, valamint az egyetem A1 és A4 épületei közötti átjáróján már találkozhatott az utazóközönség a tárgyalt masinákkal. 

Az automatákat olyan helyszínekre helyezik ki a városban, ahol eddig még nem volt lehetőség jegyet és bérletet vásárolni, illetve azokra a helyekre, ahol szükségessé vált a kapacitás további bővítése. 

- Ezúttal a selyemréti, a Malomszög utcai, a Thököly utcai, továbbá a Bulgárföld városrésznél, a Diósgyőr városközpontnál és a Diósgyőri Gimnáziumnál lévő villamos-megállóhelyeken helyeztünk üzembe jegy- és bérletautomatákat – ismertette Gadnai-Bodnár Éva, az MVK Zrt. operatív igazgatója.

- Az automatákból a legtöbb jegy- és bérlettípus megvásárolható. A készülékek üzembe állítását követően megtöbbszöröződik a bérletvásárlási pontok száma a városban. Az utasok számára a nap huszonnégy órájában lehetőség nyílik bérletvásárlásra kevesebb sorbaállással – írja honlapján a közlekedési vállalat.

A cég értékesítési ága több fázisban újul meg: először bevezették az úgynevezett hőpapíros megoldást használó, elektromos pénztári rendszert, majd folytatásként az a húsz darab szerkezet is megérkezett, amelyeket a város forgalmasabb pontjain helyeztek/helyeznek el az elmúlt és elkövetkező hetekben.

A fennmaradó tíz automatát - a tervek szerint - januárig bezárólag állítják majd ki, melyekből az Újgyőri főtérre, az Uitz Béla utcára és a Tiszai pályaudvarra szánt berendezéseket még idén telepíteni szeretné az MVK, hogy azokat is - amolyan non-stop, készpénzmentes és önkiszolgáló jegypénztárként - mihamarabb használhassák az utasok. 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!