Ugrás a tartalomra

Apránként megérkezik a lehűlés

MTI
Utoljára módosítva
2024. július 21. vasárnap 18:19
A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelentése szerint legalábbis.

Időjárási helyzet Európában:

   
A kontinens nyugati partvidéken észak-déli irányban hosszan elnyúló hullámzó frontzóna húzódik, hatására főleg Franciaországban hullott jelentősebb mennyiségű csapadék. Kelet-Közép-Európában is jócskán előfordulnak felhős tájak egy sekély ciklonnak köszönhetően, esőt, záport, zivatart egyaránt jelentenek.
   
Az elmúlt 24 órában főleg a Dinári-hegységben, valamint a Kárpátokban jelentős, 50 millimétert meghaladó csapadékösszeget regisztráltak.
   
Nyugodtabb az idő Skandináviában, ahol anticiklon fejti ki hatását, emiatt többnyire napos az idő.
   
A Mediterráneumban továbbra is tombol a forróság, délutánonként nagyrészt 35 és 40 fok között alakul a hőmérséklet. Az említett sekély ciklon ugyan távolodik a Kárpát-medencétől, de hétfőn hidegfront közelít nyugat felől, hatására pedig elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:

   
Vasárnap este a gomolyfelhők nagyrészt feloszlanak, a csapadékgócok zöme lecseng, éjszakára a legtöbb helyen kiderül az ég.
   
Hétfőn gomolyfelhős, napos idő várható elszórtan záporral, zivatarral. Nagyobb területen élénk légmozgás hétfőn valószínű a Dunántúlon, sőt néhol erős, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 16 és 21 fok között valószínű, a hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb is lehet.
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 30 és 34 fok között alakul.

További hírek

Olvasnivaló