Ugrás a tartalomra

Modern otthonban a diósgyőri harcosok

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. március 23. szerda 15:53
Kedden átadták a DVTK új muaythai termét a Bükk Áruház földszintjén. A kétszáz négyzetméteres alapterületű új terem az eddigiekhez képest jobb lehetőségeket biztosít a mindennapi sportoláshoz.

A hazánkban egyre népszerűbb küzdősport új miskolci otthonában a szakosztály mintegy száz sportolója végzi majd a munkát. Mint az ünnepélyes átadón is elhangzott, a muaythai itteni egyre nagyobb népszerűsége és dinamikus fejlődése indokolta, hogy egy nagyobb befogadóképességű terembe költözhessenek a klub sportolói. A diósgyőri harcosok így már egy sportágspecifikus eszközökkel és gyakorló ringgel felszerelt edzőteremben, a legjobb körülmények között készülhetnek.

A multisportklubhoz 2018-ban csatlakozott a szakosztály. Sántha Gergely, a DVTK elnöke köszöntőjében kiemelte, azért kezdték el kiépíteni a nagyegyesületet, hogy dinamikusan fejlődő és megfelelő sportszakértelemmel bíró egységeket karoljanak fel.

- Most már együtt toljuk a DVTK szekerét, és úgy gondolom, hogy mindenki számára gyümölcsöző ez a kapcsolat. Örömmel állunk a miskolci és régión belüli kezdeményezések mellé - hangoztatta, méltatva a szakosztálynál folyó szakmai munkát, ami ha folytatódik, akkor a miskolci thaibox, és így maga a sportág is szép fejlődés előtt áll.

Ezt erősítette meg a Magyar Muaythai Szövetség elnöke is. Dudok Károly elismerően szólt a miskolci eredményekről, azt mondta, ugrásszerűen fejlődtek, amiben a szülőknek is komoly szerepe van. A DVTK-nak külön is megköszönte, hogy minőségi, biztos hátteret nyújt a szakosztály számára.

Az átadó ünnepségen felszólalt Kiss János országgyűlési képviselő-jelölt, aki a közösség erejét domborította ki. Elismerően szólt továbbá a DVTK fejlődéséről: az infrastrukturális fejlesztésekről, a bővülésről, a kiváló sportvezetőkről, edzőkről és sportolókról.

- Hosszú út vezetett idáig, sikereinknek köszönhetjük a saját termet - mutatott rá Jászka Krisztián szakosztályvezető, úgy fogalmazva, a mostani egy újabb lépcsőfok a még szebb eredmények felé vezető úton. - A terem pozitív változást hoz majd: még több gyermek jön hozzánk, velük és a felnőttekkel olyan érdemi munkát tudunk majd elvégezni, ami még eredményesebbé teszi a magyar thaiboxot.

A klub válogatott sportolója, Fábián Kristóf egy hosszabb kihagyást követően kezdi visszanyerni a formáját elmondása szerint, év elején kickbox Európa-kupa ezüstérmet tudott szerezni. A felkészülését nemsokára már édesapaként folytató miskolci sportoló újult erővel és motivációval lép kötelek közé a következő hónapokban; világversenyeken indulhat, reményei szerint dobogós helyekért küzdhet majd.

Mocsári László képgalériája

Az új terem kapcsán hangsúlyozta annak fontosságát, hogy profi körülmények között készülhetnek, edzhetnek a fiatal sportolók.

- Minden adott, hogy még egy szintet előre tudjunk lépni - mondta az edzőként is dolgozó Fábián Kristóf.

A köszöntők után Fábián Kristóf és Bordás Alex avatta fel a termet az érdeklődők előtt. De az avató ünnepségről nem hiányozhattak a küzdelmek sem, házimérkőzésekkel indult és sok-sok kőkemény edzéssel folytatódik majd a mindennapi munka - immár az eredményekhez méltó otthonban.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!