Ugrás a tartalomra

Tanévkedzési adománygyűjtést hirdet Miskolcon is a Katolikus Karitász

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 07. szerda 13:34
Szeptember 15-ig várja a tárgyi és pénzadományokat a rászoruló gyermekek támogatására a segélyszervezet.
Fotók: Katolikus Karitász

A Katolikus Karitász "Legyen öröm az iskolakezdés!" mottóval meghirdetett akciója szeptember közepéig tart. Az ebben az időszakban érkező jótékonysági adományokat teljes egészében az iskolás gyermekek támogatására fordítják - olvasható a szervezet portálján. 

A 1356-os adományvonal hívása mellett (hívásonként 500 forint) online adományozásra is lehetőség nyílik a Katolikus Karitász a honlapján keresztül, „Iskolakezdés” megnevezéssel. A Karitász központi bankszámlájára is örömmel fogadják a beérkező támogatásokat.

Ezzel párhuzamosan a jótékonysági szervezet egyházmegyei központjai helyi szinten is várják a diákok sikeres tanévkezdését megalapozó tárgyi és anyagi hozzájárulásokat. Ezek között lehet iskolatáska és bármilyen olyan tanszer, illetve felszerelés, amely a tanulást segíti. 

Az adományokat Miskolcon a KaritászPonton, a Király utca 5/a szám alatt lehet leadni kedden és csütörtökön 13-tól 16 óráig és szerdán 10-től 14 óráig. 

Továbbá a görögkatolikus Missziós Irodában, a Szeles u. 35. szám alatt is leadhatók. Érdeklődni a +36 30 957-7069 és a (46) 792 713 telefonszámokon, vagy a missziosiroda@gmail.com email címen lehetséges.

A Katolikus Karitász a „Legyen öröm az iskolakezdés” elnevezésű adománygyűjtő kampányával évente közel 10 ezer nehéz sorsú gyermek kedvező iskolai előmenetelét alapozza meg. A korlátozott lehetőségekkel rendelkező gyermekek, akár egy nagyvárosban, akár egy vidéki zsákfaluban nevelkednek, kisebb hátránnyal kezdhetik meg így a 2024/25-ös tanévet. A Karitász meggyőződése, hogy ennek első építőköve a megfelelő tanfelszerelés biztosítása - tudtuk meg. 

A jótékonysági szervezet fő célja megállítani a szegénység generációs ismétlődését, megelőzni a kirekesztést, valamint kibontakoztatni a gyerekekben rejlő tehetséget. Több évtizedes tapasztalatuk azt mutatja, hogy számos ok áll annak hátterében, miért nem tudják a rászoruló tanulók teljes mértékben kihasználni az oktatás nyújtotta lehetőségeket. Az érintett gyerekek jellemzően nem kapnak korai fejlesztést kiskorukban. A szülők sokszor munkanélküliséggel küzdenek, így aránytalanul nagy kihívás elé állítja őket a szeptemberi tanévkezdés. A folyamatos anyagi és szociális nehézségek gyakran elveszik a gyerekek motivációját és önbizalmát, a szorongás és alacsony önértékelés miatt pedig romlik teljesítményük - számolnak be. 

További hírek

Olvasnivaló