Ugrás a tartalomra

Visszavágott a Sopron

dvtk.eu/MTI
Utoljára módosítva
2022. március 04. péntek 20:48
A Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának 21. fordulójában a Sopron Basket gárdájához látogatott a DVTK. A rendkívül motiváltan palyára lépő házigazda ellentmondást nem tűrő játékkal vágott vissza a kupadöntőben elszenvedett vereségért, és megérdemelten győzött 84-49-re - írja a dvtk.eu.
Forrás: dvtk.eu

A bajnoki címvédő házigazdák már az első negyedben jelentős előnyre tettek szert (33-6), majd a kiegyenlített második játékrészt követően a harmadikban ismét megléptek riválisuktól, akik a záró felvonásban csupán kozmetikáztak az eredményen. A mezőny legeredményesebb játékosa a soproni Gabby Williams volt 26 ponttal.

A két együttes február 20-án a Magyar Kupa-döntőben csapott össze egymással, akkor a DVTK hosszabbítás után 78-75-re legyőzte a Sopront.

A mérkőzés részletei a klub hivatalos oldalán olvashatóak.

Eredmény:
Sopron Basket-DVTK 84-49 (33-6, 19-18, 21-9, 11-16)

Edzői értékelések

Gáspár Dávid: Az elveszített kupa döntő után folyamatos azon dolgozunk, hogy feltárjuk az okokat, és látva a mérkőzést javítsuk a hibákat. Cél, hogy sokkal kevesebb hullámzás jellemezze a játékunkat. Örömteli volt látni a csapatot a mai estén, koncentrációban, akaratban, kivitelezésben is jól teljesítettünk. Bízom benne, hogy ezen az úton maradunk. Köszönjük a gratulációt, a DVTK komoly ellenfél, melyet korábban is bizonyított. Kívánok nekik sok sikert! Nekünk a következő állomás az Euroliga rájátszás. Ugyanilyen elánnal, odafigyeléssel akarunk pályára lépni és mindent megtenni a győzelemért. 

Völgyi Péter: Az első negyedben eldőlt a mai találkozó. Próbáltam felkészíteni a csapatot arra, hogy mi várhat ránk ma. A Sopron remekül játszott, volt egy kiemelkedő vezéregyénisége, aki kiváló dobóformát mutatott. Nem tudtunk reagálni a védekezésükre, összedőlt ezáltal a rendszerünk, és mire észbe kaptunk, a mérkőzés eldőlt. Ekkora különbség nincs a két csapat között. Gratulálok a Sopronnak, ma minden szegmensében felénk nőtt a pályán!

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!