Ugrás a tartalomra

A Warner letiltatta az egyik videót, amiben a Fidesz Dr. Genyaként ábrázolja Gyurcsányt

HVG
Utoljára módosítva
2022. február 02. szerda 14:56
A kampányra készített és átírt felvételen Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter is látható. Utóbbi Kicsi Énként. Ám úgy tűnik, a kampányanyag gyártói nem fizettek jogdíjat az Austin Powers jogait birtokló cégnek.

A jogtulajdonos Warner Bros. Entertainment leszedette a YouTube-ról az egyik olyan felvételt, amiben a magyar ellenzéket figurázta ki a Fidesz és a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – derül ki Hadházy Ákos szerda délelőtti Facebook-bejegyzéséből.

A videó a „KicsiKÉM – Sir Austin Powers 2.” című film egyfajta átirata: ebben Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Dr. Genyaként jelenik meg, Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt pedig annak klónjaként, Kicsi Énként. Mellettük Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is látható.

Csakhogy a felvétel eredetije az amerikai WarnerMedia szellemi tulajdonát képezi, az átírást pedig – mint utólag kiderült – egyáltalán nem nézték jó szemmel. Az egyik ilyen videó mostanra ugyanis eltűnt. Hadházy ezt úgy kommentálta, hogy „a primitív miniferis” videót ezek szerint a Warner engedélye nélkül lopták az Austin Powers című filmből.”

Érdekes kérdés, hogy mennyire számítanak jogtisztának ezek alapján azok az óriásplakátok, amikkel teleragasztották az országot.

További hírek