Ugrás a tartalomra

Hiába a hirdetés, nem lesz sörfesztivál a Népkertben - Frissítve

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 22. csütörtök 13:22
Bajos is lenne a szervezés, miután az önkormányzathoz ilyen irányú megkeresés nem érkezett, de ha érkezne, sem adnának ki ilyen típusú rendezvényre engedélyt a Népkertbe.
Fotó: Juhász Ákos

Kedden jelent meg a közösségi médiában egy hirdetés, ami szerint szeptember végén sörfesztivált rendeznek a Népkertben, az állítólagos szervező pedig már várja az árusok, vállalkozók jelentkezését. A hírre kinek-kinek vérmérséklete szerint érkeztek a hozzászólások, így a minap.hu is érdeklődött kedden este az önkormányzat sajtóosztályánál a hír valóságtartalmával kapcsolatban.

A válasz szerdán reggel sajtóközlemény formájában érkezett, melyben az önkormányzat leszögezte: a városhoz nem érkezett semmilyen ilyen irányú megkeresés,

de az elmúlt évek gyakorlata alapján a Népkertben nem is lehet ilyen típusú fesztivált szervezni.

Amint fogalmaznak, Veres Pál polgármester hivatalba lépése után világossá tette, hogy a város egyik legnagyobb parkjában nem rendezhetnek olyan programot, amely a környéken élők esti, éjszakai nyugalmát zavarja. Erre azért volt szükség, mert a korábbi, többnapos, a Népkertben megrendezett sörfesztiválok alatt és után több lakossági panasz is érkezett a hivatalhoz.

– Miskolc önkormányzata fokozottan felhívja a vállalkozók figyelmét, hogy körültekintően járjanak el, hiszen a most meghirdetett sörfesztiválra a szervezőknek nincs közterület-foglalási engedélyük, és a helyhatóságnak nem is áll szándékában ilyet kiadni a Népkert területére – szögezik le. 

Végül hozzáteszik, a fesztiválhangulatot nem kell nélkülözniük a miskolciaknak, hiszen a tavalyi rendezvény sikere után az idén is, szeptember 20-22 között lesz Miskolci Piknik a városban. A rendezvény programjainak 0 az elmúlt évhez hasonlóan – a belváros ad otthont.

Az ügy folytatásaként egy a rendezésben való közreműködésre felkért vállalkozó visszalépett a szerződéstől, amiről az alábbi közleményt adta ki:

"Ahogy Miskolc Város Önkormányzata is kéri közleményében a vendéglátós és egyéb vállalkozókat, hogy körültekintően járjanak el a rendezvénnyel kapcsolatban, így mi is csatlakozni tudunk ehhez" - írja közösségi oldalán Hombre Gth, a GV Event & Wedding Rendezvényszervező cégvezető tulajdonosa. 

"A rendezvényhez semmilyen formában nincs közünk és nem is veszünk részt a szervezésében. Ugyan valóban volt előszerződésünk a szervezőkkel, a rendezvény lebonyolítására vonatkozóan, azonban augusztus 14-i dátummal azt azonnali hatállyal felmondtuk" - közli. 

Hozzáteszi, hogy nem szokásuk elvállalt munkákat félbehagyni és lemondani, azonban szem előtt tartva a GV Event & Wedding Rendezvényszervező jó hírét és becsületét ezt a lépést sajnos meg kellett tenniük. Továbbá sajnálják, hogy a szakmában még mindig előfordulhat ilyesmi. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!