Ugrás a tartalomra

Egy miskolci és egy izsófalvai férfit is megtalált a Neptun mentőcsapat

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 19. hétfő 14:43
Egyetlen nap alatt kétszer kértek segítséget a mentőcsapattól eltűnt ember felkutatásában, de mindkét akció szerencsésen zárult.

Az első riasztás péntek kora hajnalban érkezett, amikor egy izsófalvai férfi ismeretlen helyre távozott és nem adott életjelet magáról. Az eltűnt felkutatásához a rendőrség kutyás segítséget kért, amire végül nem volt szükség, mivel a férfit megtalálták és kórházba szállították - tudtuk meg. 

Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat kutyás egysége a pénteki akción. Fotó: magánarchívum

A második riasztás péntek késő este érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőrkapitányságról. Egy miskolci férfi szintén ismeretlen helyre távozott otthonából és nem adott életjelet magáról. Ehhez kért a rendőrség mentőkutyás segítséget - osztotta meg a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat a Facebook-oldalán. 

A Neptun Mentőcsapat kutyás egysége rövid időn belül a helyszínre érkezett három gépjárművel, három fővel és két mantrailinges és két területkereső kutyával és az éjszakai kereséshez megfelelő technikai eszközökkel. A mantrailinges nyomkövető kutya szagnyomok alapján a csapatot az eltűnt személy lakásától a buszmegállóig vezette. Viszont a mentőegység nem bukkant a férfi nyomára se a megálló környékén, se a busz útvonalán. Ennek következtében hajnali egy órakor fel kellett függeszteni az akciót.

"Kora reggeli órákban érkezett a jó hír, hogy az eltűnt személyt épségben megtalálták" – írta közösségi oldalán a mentőcsapat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!