Ugrás a tartalomra

Először tartottak Gyermekvédelmi Police Café-t Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 10. szerda 17:44
Az eseményen, a meghívott szociális területen dolgozó szakértők és rendőrök a gyermekvédelemről folytattak párbeszédet.
Fotók: Juhász Ákos

A Gyermekvédelmi Police Café olyan közös érdekek mentén szerveződött program, amely kiteljesedésével nemcsak az elhivatott szakemberek asztalán maradnak majd a megoldások, hanem a remények szerint azok eljutnak majd az érintettekhez is.

A szakemberek a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácstermében ültek az asztalokhoz az úgymond szak-kávéházban. Az eseményen, a meghívott szociális területen dolgozó szakértők és rendőrök a gyermekvédelemről folytattak párbeszédet. A megvitatandó témák közt többek között a kiskorúak bűnelkövetővé, illetve áldozatták válásának leggyakoribb esetei, a gyermekvédelem területén működő szervezetek hatékonyabb együttműködési lehetőségei, a gyermekvédelmi jelzőrendszer működésének tapasztalatai.

A beszélgetés elején helyzetképet vázoltak fel a jelenlévők, majd a megoldási lehetőségeket szedték csokorba. A résztvevők kávéházi hangulatot idéző körülmények között beszélgettek a hétköznapokat érintő problémákról, megoldásokról, egyfajta cselekvési tervet felállítva a közös nevezők mentén.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!