Ugrás a tartalomra

EZO és egészségnapot rendeztek az Ifjúsági Házban

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. április 14. vasárnap 08:53
Az egésznapos programban egyebek mellett babamasszázs, fogyi torna, Etka jóga és hangtálfürdő is volt a lelki harmóniáért, ez utóbbi Egerszegi Krisztinával. De szóba került a demencia is, valamint ott állomásozott az egészségügyi szűrőbusz, a vármegyei központi kórház szakembereivel, akik számos szűrővizsgálatot ingyenesen elvégeztek.
Fotó: Mocsári László

Az egészségnapon részt vett Varga Andrea Miskolc alpolgármestere is, aki szerint nagyon fontos, hogy a rendelkezésünkre álló közösségi tereink sokféle szolgáltatást kínáljanak a környéken élőknek. Az egészség és az egészségtudatos életmód pedig mindannyiunk számára biztosítani tudja, hogy hosszan és aktívan éljünk, működjünk a világunkban. 

- A ma itt igénybevehető szolgáltatások és sokszínű programok minden korosztályt megszólítanak. Nagyon fontos az, hogy a lelki és a testi egészség összhangban legyen, erre törekszik ez a rendezvény is, a sokrétű választékával. Megmozgatnak kicsiket és nagyokat, és rendkívül fontos egészségügyi szűrésekre is lehetőség van - hívta fel a figyelmet az alpolgármester. 
Kiemelte, nagyon érdekes és izgalmasak az előadások is, amelyeket erre a napra szerveztek, különösen aktuális az, amelyet az idősekről, az ő problémáikról, köztük a demenciáról tartottak, hiszen az egész országban, így Miskolcon is egyre nő az idősek száma. Rájuk számos veszély leselkedik, fizikai, lelki és szellemi értelemben is. Ezért fontos például a demenciáról is nyíltan beszélgetni. 
Varga Andrea üdvözölte, hogy elkezdődött egy összekapcsolódás és együttműködés a városban működő, különböző humánszektorba tartozó szervezetek között. Mindenkit bátorított, hogy minél több ilyen rendezvényt szervezzenek a jövőben.

Kattints a galériáért!

Csóka Edit az Ifjúsági Ház intézményvezetője elmondta, ez az első EZO és egészségnap az Ifiházban, igyekeztek olyan programot összeállítani, amiben bemutatkozhatnak a házban működő különböző csoportok, valamint elhívták Budapestről az egészségügyi szűrőbuszt is. 

- Több mint huszonhárom mozgásművészeti csoportunk működik a házban, amelyek kötődnek az egészséges életmódhoz, innen jött a rendezvény ötlete, amelyen ezek mellett jó lehetőség van a művészeti csoportok - a Ködmön együttes és a mazsorett csoport - bemutatkozására is. A hozzánk érkezők mindenből kapnak egy kis ízelítőt és ki is próbálhatják a különböző mozgásformákat - ismertette az intézményvezető.

Hozzátette, gondoltak az egészségmegőrzésre is, ezért hívták ide az egészségügyi szűrőbuszt, valamint a gyerekekre is, nekik az utazó planetárium jelentett plusz élményt. Ezeken túl, a teljesség igénye nélkül volt például, babamasszázs, baba-mama torna, zumba bemutató, társastánc és fellépett a miskolci mazsorett kontingens. A testet és a lelket is átmozgatta a Hatha jóga és Etka jóga, illetve a hangtálfürdős foglalkozás és a transzcendentális meditáció.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!