Ugrás a tartalomra

Hózáporok jönnek, a keleti országrészben meg is maradhat a hóréteg

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 25. szombat 10:30
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írja, hogy szombaton az összefüggő frontális felhőzet fokozatosan az ország délkeleti felére, majd délután egyre inkább a délkeleti, keleti határvidékre szorul.

Elszórtan lehet vegyes halmazállapotú záporos csapadék. A Miskolc-Szeged vonal széles sávjában (egy összeáramlás mentén) akár megmaradó hóréteg is képződhet a hózáporokból - írja az OMSZ jövendölése mentén a Telex.

Éjszaka az Alpokalja térségét érheti el egy csapadékzóna, amelyből arrafelé szintén lehet megmaradó hó, Az északi szelet a Dunántúlon sokfelé erős, néhol viharos lökések kísérik. Napközben 2-7 fok várható.

Nem ez lesz egyébként az első havazás, ugyanis pénteken az Időkép cikke szerint már hózáporok rohantak át a Mátrán - emeli ki a portál.

Az OMSZ előrejelzése szerint vasárnap felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel és helyenként ismét előfordulhat hózápor. A Dunántúlon elszórtan számíthatunk hózáporokra, reggelig a nyugati tájakon többfelé kifehéredhet a táj. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul - írják.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!