Ugrás a tartalomra

Kicsit jobban pörög a kasszagép, de így is keveset vásárlunk

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 04. péntek 14:01
Májushoz képest minimálisan bővült, 2022 júniusához képest pedig már csak 8,3 százalékkal volt kisebb a kiskereskedelmi forgalom júniusban.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 4,8 százalékkal kisebb lett egy év alatt. Az élelmiszer-kiskereskedelem 75 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 5,2 százalékkal, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 4,2 százalékkal mérséklődött - írja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az első félév egészét tekintve a visszaesés 10,3 százalékos volt.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 4,3 százalékkal csökkent. Az eladások volumene a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 4,0 százalékkal nőtt, a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben lényegében nem változott, míg a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 2,9, a használtcikk-üzletekben 5,3, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 11, a bútor-, műszakicikk-üzletekben 12 százalékkal kisebb lett.

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 7,7 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 4,5 százalékkal csökkent.
Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 24,2 százalékkal elmaradt az előző év azonos havitól.

A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 6,9 százalékkal mérséklődtek a KSH szerint.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!