Ugrás a tartalomra

Közeledik a beíratás ideje, de még van idő körülnézni néhány miskolci óvodában

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. április 15. hétfő 16:18
Azoknak a gyermekeknek szükséges óvodát választani, akik augusztus 31-ig betöltik legalább a harmadik életévüket.
Fotók: Juhász Ákos

A Miskolci Integrált Óvodai Intézmény (MIÓVI) székhely óvodájába és tagóvodáiba a következő nevelési évre az óvodáskorú gyermekeket április 22. és 24. között – azaz jövő héten hétfőn, kedden és szerdán - 8 óra és délután fél 6 között lehet beíratni. 

Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető. 

Miskolcon a szülőknek a MIÓVI, mint székhely óvoda és tagóvodái közül három óvodát van lehetőségük megjelölni a jelentkezési lapon. A három megjelölt óvoda egyben a jelentkezési szándék sorrendjét is tükrözi. A jelentkezésnél fontos feltüntetni, hogy a választott óvoda körzetes, nem körzetes vagy munkahelyhez közeli intézmény. Az óvodai felvételről hozott döntés közlésének legkésőbbi időpontja idén május 24.

Juhász Ákos képgalériája

A napokban nyílt délelőttöt szerveztek a leendő kiscsoportos gyermekek és szüleik számára azért, hogy megkönnyítsék az óvoda választást – mondta Tamásné Rogozsán Tünde Judit, a MIÓVI Tündérkert Sport Tagóvodájának tagintézmény-igazgatója. Ezen az alkalmon megismerkedhettek az érdeklődők az óvónénikkel, a dadusokkal és a környezettel, valamint a csoportszobával is. Kézműves foglalkozásokkal, játékokkal is készültek erre a napra – hangsúlyozta a tagintézmény-igazgató.

Sokan érkeztek a nyílt délelőttre. Az Aba utcai intézményben négy osztott csoport van, szeptembertől indul egy kiscsoport. Száz férőhelyük van, vagyis átlagosan huszonöt gyermek jár egy csoportba. Sportóvoda lévén jó kapcsolatot ápolnak a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola pedagógusaival, az ott tanító testnevelők hetente több alkalommal járnak foglalkozást tartani a nagy csoportosokhoz. Ez azért is bír nagy jelentőséggel, mert aki ott kezdi az első osztályt, annak megkönnyíti az iskolába való beilleszkedést – fejtette ki az óvodapedagógus. 

A kislánya érdeklődött már nagyon az óvoda iránt, ugyanis a nagy tesó is oda jár, illetve abban a körzetben is laknak. Így adott volt, hogy oda jelentkeznek – mondta Urbán Rita a nyílt délelőttön. Az édesanya hozzáfűzte, hogy az ovikóstoló azért is jó, mert a gyermek ismerős környezetben kezdheti majd szeptemberben a nevelési évet. 

Annak a szülőnek, aki még nem hozta meg döntését, van pár napja kigondolni, melyik óvodába írassa gyermekét és még ezen a héten, csütörtökön, illetve pénteken is tartanak nyílt napokat egy-két intézményben Miskolcon. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!