Ugrás a tartalomra

Megvalósult kaliforniai álom - Amerikában a miskolci kerékpárosok

Miskolc Televízió/Kujan István
Utoljára módosítva
2023. február 25. szombat 16:03
Éger Áron és Szarvas Balázs márciusban utazik Kaliforniába, ahol edzőtáborban és versenyeken vesznek részt - jelentette be miskolci klubjuk, az MRCC szombati évadnyitó sajtótájékoztatóján, amit az egyik miskolctapolcai szállodában tartottak meg.

Idén is a saját útjukat járják, és új kihívásokat keresnek - így foglalta össze az előttük álló évet a Miskolci Road Cycling Club (MRCC) csapatmenedzsere. Somogyi László a részleteket ismertetve kiemelte, hogy két versenyzőjük: Éger Áron és Szarvas Balázs hamarosan elutazik Kaliforniába, itt fognak edzőtáborozni, de országúti viadalokon is megméretik magukat.

- Szeretnénk még profibb szintre lépni, és közben erősítjük az utánpótlást is, hogy a miskolci fiatalok számára sportolási lehetőségeket biztosítsunk. Láthatják, színeinkben világot láthatnak, amit saját szakállukra, de más sportágakban sem feltétlenül könnyű elérni - mutatott rá, hozzátéve: idén azonban nemcsak Amerika jutnak el versenyzőik, hiszen újra edzőtáboroznak majd Olaszországban a tavalyi évhez hasonlóan.

- Úgy gondolom, hogy jó irányba haladunk, ezt szeretnénk tartani idén is. Folyamatosan építkezünk, annak ellenére is, hogy a gazdasági nehézségek miatt sokan behúzták a féket. De szerencsére kitartanak a régi támogatóink, és újakat is sikerült szerezni - mondta.

Nyirkó Attila elnök is azt emelte ki, hogy nagy reményekkel és tervekkel vágnak neki a versenyszezonnak. Elmondása szerint az egyesület némileg átalakult, jöttek új tagok, így idén is több korosztályban indítanak versenyzőket. Azt szeretnék, hogy mind az elit kategóriás, mind az utánpótláskorú versenyzőik minél több viadalon indulhassanak.

- Főleg a versenykilométereket növelnénk, hiszen ezzel lehet a legtöbbet fejlődni, a legtöbb tapasztalatot szerezni - mutatott rá.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy szeptemberben újra megrendezik a nagy sikernek örvendő Bükk kupát, ami mostanra egy többnapos programsorozattá nőtte ki magát - ezt idén is megtartják, sőt igyekeznek még több programot belesűríteni a kínálatba.

A szezont pedig március 18-án, Debrecenben kezdik meg az MRCC versenyzői.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!