Ugrás a tartalomra

MiNap-indító 2024.06.21. - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 21. péntek 07:57
Kánikulai meleg, 30, 38 fok várható pénteken, a riasztások továbbra is érvényben vannak a hőség miatt, a szakemberek szerint ez a meleg az egészséges szervezetet is megterheli, szóval csak óvatosan. 
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

A HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint a napsütést változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzet, illetve szaharai eredetű por szűri, zavarja. Az ország északi, északkeleti harmadán az alacsonyabb szintű felhőzet délelőtt csökken, gomolyosodik. Estétől nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet az országban. Csapadék estig nem lesz, majd a Dunántúlon már kialakulhatnak záporok, zivatarok. A keleti, délkeleti szél napközben helyenként már megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 30 és 38 fok között várható. A déli országrészben lesz a legmelegebb.

Levegőminőség

Továbbra is kifogástalan a levegő minősége Miskolcon - írja a pmmonitoring.

Útinform

A Városgazda pénteken is összeszedte a város útjaira vonatkozó közlekedési információkat, ezek jönnek:

Június 26.-ig a Muhi u. - Lorántffy Zsuzsanna u. keresztezésénél található vízelvezető keresztrács karbantartási munkái kezdődnek. A munkálatok ideje alatt félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani.

Június 24.-ig a Szarkahegy utcán az Illyés Gyula utca kereszteződésben az Opus Tigáz Zrt. hibaelhárítást végez, ezért lezárta az adott kereszteződést a gépjárműforgalom elől.

A távhőszolgáltatás biztonságának növelése érdekében június 24-től megkezdődik a Tizeshonvéd utca 16-22 szám közötti területen a távfűtési vezetékek cseréje. A munkálatok befejezéséig, azaz július végéig az érintett szakaszon a gyeprácsos parkolót lezárják. A Tizeshonvéd u. 18. szám előtt pedig várhatóan július 01. és július 30. között teljes szélességében lezárják az úttestet.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Andor u. - Károly u. kereszteződés
Bartók Béla u. 39
Balassi u. 10/a,
Balassi u. 12
Bádogos u. 7
Berekalja u. 9
Bükkszentlászló Fő út 160
Cukrász u. 17
Csermák A. u. 67
Csokonai u. 120
Hattyú u. 1
Igazság u. 18
János u. 17
Kabar u. 21
Kabók L. u. 20
Károly u. – Rácz Á. u. kereszteződés
Kiss tábornok u. 10-es postánál
Koppány u. 10
Lehár F. u. 4
Lévay u. – Soltész N. K. u. kereszteződés
Liszt F. u. 13/b
Martinovics u.– Bem J. u. kereszteződés
Mónus Illés u. 22
Móra F. u. 35.,
Nagy Lajos király u. 3
Nagy Lajos király u. 29
Nyár u.-Pálma u. kereszteződés
Sály I. u. 29
Soltész N.K. u. 26
Soltész N. K. – Kont u. kereszteződés
Sütő u. – Balassi u. kereszteződés
Szabadság u. 14
Szarkahegy u. 2.
Szentpéteri kapu - Tetemvár alsó sor 2.
Szerdahelyi K. u. 37
Szikla u.- Endrődi u. kereszteződés
Vécsey u.12
Zempléni u. 3

Horoszkóp

Kos
Egy régi terved emléke idéződik ma fel benned, és arra gondolsz, hogy ami egykor boldogságot okozott, talán ma is mosolyt csalhat az arcodra. Érdemes feleleveníteni néhány emléket, és megosztani azt a mostani környezeteddel is, lehet, hogy új hobbit találtok magatoknak.
Bika
Soha nem mondasz nemet, ha egy új kihívásról, új feladatról van szó, de te is érzed, hogy most kicsit fogytán van az erőd. Lehet, hogy érdemesebb most egy kis szünetet beiktatni, és az után megújult erővel látni neki a munkának, mert gyorsabban végzel majd.
Ikrek
Izgatott vagy egy közeli hozzátartozód miatt, akinek az életében fontos esemény közeleg. Érzed, hogy ha csak közvetetten is, de ezek a dolgok rád is hatással lesznek, és ez arra késztet, hogy mérlegeld a múltat és az eddigi eredményeidet.
Rák
Nem vagy az a típus, aki szereti megmondani másoknak, mit kellene tenniük, még akkor sem, ha megvan a magad véleménye. Amikor azonban kifejezetten a tanácsodat kérik, érdemes őszintén elmondani, mit gondolsz a helyzetről.
Oroszlán
Tarts egy kis szünetet, és ne siettesd a dolgokat, inkább élvezd ki azt, amit eddig elértél. Állj ma meg egy pillanatra, és tekints a mostani helyzetedből a múltra és a jövőre, hogy lásd, milyen út van mögötted, és mi az, ami még rád vár.
Szűz
Amit megígérsz, azt meg is tartod, ha rajtad múlik, de a körülmények most nem igazán kedveznek ahhoz, hogy betartsd az adott szavadat. Tegyél meg minden tőled telhetőt, de ne legyél túl szigorú önmagadhoz, és másoknak se hagyd, hogy téged hibáztassanak olyasmiért, amiért nem te felelsz.
érleg
Még le kell zárnod néhány fontos dolgot, mielőtt a következő kihívás felé veszed az irányt. Lehet, hogy sok most a feladatod, és a szombatot sem töltheted pihenéssel, de úgy érzed, hogy a dolgok végre jó irányba haladnak, és azt az életet éled, amit mindig is szerettél volna.
Skorpió
Szenvedélyesnek ígérkezik ez a szombat, tele lesz olyan lehetőségekkel, amiket a többiek talán nem is vennének észre, te azonban minden pillanatban ugrásra készen állsz, ha egy kis kalandról van szó. Használd ezt ki, és szerezz ma néhány érdekes tapasztalatot.
Nyilas
Szeretnél végre belekezdeni az új életed megalapításába, valóra akarod váltani a terveidet, de isten malmai lassan őrölnek és várakozásra intenek. A te feladatod most az, hogy megőrizd a lelkesedésedet addig is, amíg várakozni kényszerülsz.
Bak
Nehezen fogadsz a bizalmadba idegeneket, de akit egyszer a szívedbe zártál, annak ott biztos helye van. Most azonban talán kicsit gyorsabban kell döntened arról, hogy bizalmat szavazol-e valakinek, vagy sem, mint ahogyan azt normál körülmények között tennéd.
Vízöntő
Hamarosan számot kell adnod a megszerzett tudásodról, és arról, hogy mire használtad fel azokat a lehetőségeket, amiket az élet az elmúlt időszakban neked kínált. Szerencsére nincs okod aggodalomra, úgy érzed, minden tőled telhetőt megtettél, és elégedett vagy a teljesítményeddel.
Halak
Nem szeretsz hazudni, de még ködösíteni sem, téged az igazság vezérel, de azt is tudod, hogy annak számos arca van, és nem mindenki számára jelenti ugyanazt. Te kövesd a saját igazadat, de maradj nyitott másokéra is, és főleg ne ítélkezz fölöttük.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!