Ugrás a tartalomra

MVLC-siker a Mento kupán

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 10. szerda 11:32
A házigazda miskolci együttes győzelmével ért véget a 7. Mento Kupa nemzetközi utánpótlás vízilabda torna.
Mocsári László képgalériája

Az MVLC U16-os csapata mellett a horvát VK Opatia, a Hornets Kassa és Nagyvárad együttese vett részt az U16-os csapatok felkészülési erőpróbáján. A tornának a Miskolctapolcai strand adott otthont az elmúlt hétvégén.

A 14, 15 és 16 éves korosztály számára nagyon fontos nemzetközi felkészülési torna egy remek erőmérő és tapasztalatszerző lehetőség is volt egyben, hiszen a terveknek megfelelően a miskolci fiatalok nehéz ellenfelekkel találkozhattak, akik különböző stílust képviseltek. Bachner András, a hazaiak sportigazgatója úgy fogalmazott a Miskolc Televíziónak, hogy napról napra, mérkőzésről mérkőzésre alkalmazkodniuk kellett az ellenfelek játékstílusához.

- Számunkra ez a legnagyobb nyereség, hiszen különböző taktikai elemeket próbálhattunk ki, és láthattuk, hogyan reagál a csapatunk az ellenfelek stílusára - mondta.

A miskolci klub első embere hozzátette, változatlanul kiemelten fontos az utánpótlás Miskolcon, az érintett korosztályok képzését pedig nagyban segíti a nemzetközi mezőnyű Mento Kupa.

A tornát végül a házigazda miskolci együttes nyerte, a VK Opatia, a Kassa és Nagyvárad csapata előtt. A torna névadó cégének tulajdonosa, Hercsik István adta át a miskolci Karsai Kristófnak a legjobb kapusnak, Veres Pál polgármester pedig a legértékesebb játékosnak, a szintén miskolci Szabó Leventének járó elismerést.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!