Ugrás a tartalomra

Nagydíjas filmet vetítenek Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 31. péntek 13:43
Április 6-án, csütörtökön levetítik a Hat hét című magyar filmet a Cine-Mis Nonprofit Kft. által üzemeltetett Művészetek Háza Uránia Art Mozitermében, majd kerekasztal-beszélgetést is rendeznek a krízisterhes kismamákkal és örökbefogadással foglalkozó Várva Várt Alapítvány munkatársainak részvételével.

A film magyarországi premierje 2022-ben a 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol az erős nemzetközi mezőnyben a fesztivál nagydíját, a Zukor Adolf-díjat nyerte el.

Szakonyi Noémi Veronika érzékeny és mélyreható drámája a rangos szarajevói filmfesztivál versenyprogramjában debütált, majd világszerte számos fesztiválon szerepelt sikerrel: a franciaországi Arras-ban a legjobb rendezés és a legjobb ifjúsági film díjával ismerték el, a történet főhősét alakító Román Katalin pedig a törökországi Boszporusz Filmfesztiválon – élete első nagyjátékfilm főszerepével – elnyerte a legjobb színésznő díját.

Az 'A' kategóriás Tallinn Black Nights filmfesztiválon a Hat hét nyerte a Just Film versenyszekció nagydíját. 2023 februárjában a legjobb film és a legjobb női főszereplő kategóriájában is elnyerte a Magyar Filmkritikusok díját.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!