Ugrás a tartalomra

Negyvenöten vesztették életüket egy buszbalesetben, Bulgáriában

MTI
Utoljára módosítva
2021. november 23. kedd 13:33
Súlyos balesetet szenvedett és kigyulladt egy turistabusz Bulgáriában, keddre virradóan. 45-en életüket vesztették, köztük 12 gyerek.

A buszsofőr azonnal életét vesztette, ezért nem tudta kinyitni a busz ajtaját, hogy az utasok kimenekülhessenek. Hét embernek sikerült az ablakon át kijutnia, őket kórházban ápolják, állapotuk stabil, de sokkos állapotban vannak - az Euronews beszámolója szerint.

Az észak-macedóniai buszon 53-an utaztak. A baleset Szófiától 45 kilométerre nyugatra történt, a Sztruma autópályán hajnali 2 körül. A baleset helyszínét lezárták, az ügyvezető bolgár miniszterelnök a helyszínére sietett.

Azt írják,  egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet, a bolgár hatóságok szerint vagy a buszsofőr hibázott vagy műszaki hiba történt.

Az észak-macedón külügyminiszter azt mondta, hogy a buszon utazók egy hétvégi isztambuli kirándulásról tértek haza éppen Szkopjéba.

Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök szörnyű tragédiának nevezte a balesetet, és részvétet nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!