Ugrás a tartalomra

Óriási a tét Bodonyi András számára

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 24. péntek 13:52
A férfi kajak négyesek fináléjával kezdődött pénteken, és egészen vasárnapig tart a kajak-kenu szakág idei második válogató versenye Szolnokon. A DVTK válogatott kenusa számára óriási a tét.

Elkapta a Covidot, ezért az első válogatót ki kellett hagynia Bodonyi Andrásnak, a DVTK kenusának. Összesen három hetet tudott készülni az augusztusban esedékes Európa- és világbajnokságra utazó magyar csapatról határozó második válogatóra. Ennek ellenére csak egy cél vezérli a korábbi fizikai állóképességét még nem teljesen visszanyerő Bodonyit: hogy egy kőkemény programot vállalva kijuthasson a világversenyekre.

A megbetegedés-hullám az egész csapatot érintette, így például páros partnerével sem tudta folytatni a megkezdett munkát, mert Korisánszky Dávidot jobban igénybe vette a világjárvány, így új társsal kellett újrakezdenie a közös munkát.

Minden nehézséggel dacolva, a DVTK versenyzője pénteken a kenu egyes (kezdés 16:10-kor) és párosban az ezer méteres futammal kezd, majd szombaton az 500 méteres páros és a 200 egyéni vár a DVTK versenyzőjére. A versenyprogramot vasárnap az 500 méteres egyéni futam zárja.

- A klubbal és az egyesületemmel is úgy egyeztünk meg, hogy ha most nem jutok ki az Eb-re és a vb-re, akkor az nagy valósínűséggel a sportpályafutásom végét is jelenti - tudatta a Miskolc Ma riporterével a sportoló. - Szóval oda kell állnom, és meg kell csinálnom, hiszen nem pusztán egy versenyre való kijutás a tét, hanem az egész pályafutásom. Nincs olyan, hogy nem szedem össze magam.

A tét tehát talán még soha nem volt akkora, mint a második válogató esetében. Amennyiben Bodonyinak sikerül futamot nyerni, akkor még egy szétlövés, egy újabb futam vár majd rá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!