Ugrás a tartalomra

Osztály vigyázz! Rendőr vigyáz!

minap.hu / police.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 30. szerda 17:25
A rendőrök is készülnek az idei iskolakezdésre. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy szeptember elsején fokozott figyelemmel és óvatossággal közlekedjünk a közutakon.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján bizton állíthatjuk, hogy iskolakezdéskor, azaz szeptember elsején, illetve majd az azt követő hetekben megerősödik a forgalom, nemcsak az iskolák környékén, hanem városaink be- és kivezető szakaszain is. Kellő figyelemmel és türelemmel közlekedjünk! Erre készítsük fel gyerekeinket is, sőt a szülők is készüljenek fel lelkiekben a megerősödő forgalomra.

További intelemként ajánljuk, hogy a gyermekeket ne közvetlenül az iskola kapuja előtt tegyük ki a kocsiból, hiszen, ha így teszünk annak erős forgalomkorlátozó hatása van, így balesetveszélyes is lehet. Azt javasoljuk induljanak el időben, biztonságos és szabályosan kijelölt parkolóhelyen hagyják a járművet, majd gyalogosan közelítsék meg az iskolát.  

A gyermekbiztonsági rendszerek használatának fontosságára is felhívjuk a figyelmet. Nagyon fontos, hogy a szülők ne csak azt tudják, hogy miért fontos az autóban lévő gyermekbiztonsági rendszerben szállítani gyermeküket, hanem a már meglévő eszközt megfelelően tudják használni.

Az iskolakezdés időszakában fokozott és támogató jellegű rendőri jelenlétre is számíthatnak a közlekedők, főleg a forgalommal leginkább terhelt oktatási intézmények környékén.

Intelmeink sorába tartozik a gyalogátkelőhelyekre vonatkozó elsőbbségi szabályok betartása is, amelyhez kapcsolódóan nemcsak az autósok figyelmét kérjük, hanem a gyalogosokét is - olvasható a police.hu-n.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!