Ugrás a tartalomra

Rangadót nyertek a diósgyőri kézisek, a Mezőkövesd bánta

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 26. vasárnap 08:28
Óriási csatában, 1200 néző előtt harcolta ki a győzelmet a DVTK a jóval esélyesebb és tapasztaltabb Mezőkövesd ellen a borsodi rangadón szombaton, a Generali Arénában.
Juhász Ákos képgalériája

Parázs hangulatban kezdődött az NB II. Észak-keleti csoport 13. fordulójának rangadója, a DVTK - Mezőkövesdi KC mérkőzés, ahol a bajnokság két éllovasa csapott össze a diósgyőriek új otthonában, a Generali Arénában.

A piros-fehér klubhonlapon olvasható tudósítás szerint a találkozót a piros-fehérek kezdték jobban (2-0), azonban a bajnokságban toronymagas esélyesnek számító vendégek hamar felvették a ritmust, és a 10. perchez érkezve már három góllal vezettek (3-6). A hazaiak azonban rendezték a sorokat, a félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, döntetlennel vonultak a csapatok a félidei szünetre (13-13).

A második félidőt is fej-fej mellet kezdték a tabella éllovasai, amíg egy hazai időkérés a 40. percben újabb lendületet nem adott a Diósgyőrnek: kevesebb, mint négy perc alatt négy góllal elhúztak a piros-fehérek (21-17), ami ekkora azt jelentette, hogy a DVTK állt feljutó helyen a virtuális tabellán.

A Mezőkövesd azonban fokozatosan faragott a hátrányból, és az 55. perchez érkezve újra ugyanazokat a számokat mutatta az eredményjelző (24-24). A hajrá azonban a több mint ezer diósgyőri szurkoló által hajtott DVTK-nak sikerült jobban, és végül fantasztikus játékkal, 28-26 arányban legyőzték a jelentős NB I/B-s múlttal rendelkező, jóval esélyesebb csapatot, borítva a papírformát.

Azonban mivel a vendégek az előző találkozón három góllal nyertek, így hajszál híján megőrizték az első helyet a bajnokságban.

NB II. Észak-kelet, 13. forduló, eredmény:

DVTK - Mezőkövesdi KC 28-26 (13-13)
Miskolc, Generali Aréna 1200 néző
Játékvezetők: Rontó Ádám és Szanyi Péter Gábor

Molnár András, a DVTK vezetőedzője a csapatok mellett a szurkolókat is dicsérte.

- Az volt a minimum, hogy végig harcolunk és küzdünk, ami ezt a csapatot jellemzi. Nagyon büszke vagyok a srácokra, győztünk, igaz nem a megfelelő arányban, de a győzelmet sosem kell megmagyarázni. A bajnokságot nézve a rutin győzött, azokat a sarokpontokat, amiket a Kövesd jól játszik, sajnos, amikor bajba került, mindig meg tudta játszani. Az izgalmunk nagyon sokszor rányomta a bélyeget a játékunkra, sok hibát vétettünk a meccs elején. Négy góllal is vezettünk, meg kellett volna nyugodni, de másfél perc múlva már egy volt közte. Amire korábban is utaltam már, tudtuk, hogy a rutin nagyon sokat fog számítani egy ilyen rangadón, ami a másik oldalon volt. Gratulálok a Mezőkövesdnek, hiszen ami előnye volt, meg tudta tartani. Úgy éreztem, hogy fizikálisan jobb lábakon álltunk, de sajnos ezt nem tudtuk igazán érvényre juttatni, de csak gratulálni tudok a fiúknak - mondta.

A tavaszi menetrend:

14. forduló, március 5., 15:00 - Újfehértó Kállósemjén SE - DVTK

15. forduló, március 18., 17:00 - DVTK - Balmazújvárosi KK

16. forduló, március 25., 18:00 - Kazincbarcikai KSE - DVTK

17. forduló, április 1., 17:00 - DVTK - Tiszavasvári SE

18. forduló, április 15., 17:00 - Nyírbátor SC - DVTK

19. forduló, április 22., 17:00 - DVTK - Hajduböszörményi TE

20. forduló, május 6., 17:00 - Fehérgyarmati VSE - DVTK

21. forduló, május 20., 17:00 - DVTK - Acélváros

22. forduló, május 27., 18:00 - Kisvárdai KC - DVTK.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!