Ugrás a tartalomra

Spielberg legújabb filmje a MÜHÁ-ban

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 20. péntek 12:20
Steven Spielberg legújabb filmje, A Fabelman család január 19-én érkezik a hazai mozikba, Miskolcon a Művészetek Háza Uránia Art Mozitermében január 26 - február 1. között 19:00-től lesz látható.

A idén január 10-én megrendezett jubileumi 80. Golden Globe-gálán a film kapta a legjobb drámai film, a legjobb forgatókönyv és a legjobb eredeti filmzene díját. Steven Spielberg a legjobb rendező díját nyerte el önéletrajzi alkotásáért, a film főszereplőjének édesanyját, Mitzi Schildkraut-Fabelmant alakító Michelle Williamst pedig a legjobb színésznő díjával ismerték el.

Steven Spielberg A Fabelman családdal rendkívül személyes portrét álmodott a vászonra egy a 20. századi Amerikában felnövő fiúról, akinek történetében mozgóképes emléket állít azoknak az dolgoknak és annak a családnak, amik és akik hatással voltak életére és pályájára.

A Fabelman család

feliratos amerikai film, 151 perc, 2022 (12 éven aluliak számára nem ajánlott)

Rendező: Steven Spielberg
Forgatókönyvíró: Tony Kushner, Steven Spielberg
Szereplők: Michelle Williams, Seth Rogen, Paul Dano, Julia Butters

Sammy Fabelman mindene a filmkészítés, művészi lelkű édesanyja, Mitzi pedig büszkén támogatja és bátorítja érdeklődésében. A tudományokat többre tartó, munkájában sikeres apja, Burt se nézi rossz szemmel Sammy munkáit, ám inkább tekinti komolytalan hobbinak. Az évek folyamán Sammy mintegy dokumentálja családja kalandjait és egyre kidolgozottabb amatőrfilmeket készít húgai és barátai főszereplésével. 16 éves korában, amikor az Államok nyugati felére költöznek, Sammy felfedez egy szívszaggató titkot anyjáról, ami átértékeli kapcsolatukat és megváltoztatja mindannyiuk életét.

A film a Művészetek Háza Uránia Art Mozitermében január 26 - február 1. között 19:00-től lesz látható.

Az előadásokra jegyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon vagy elővételben vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 15:30-20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!