Ugrás a tartalomra

Súlyos buszbaleset történt Lillafüreden

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. január 30. vasárnap 16:56
Úgy tudni, a buszsofőr rosszul lett, és elvesztette irányítását a jármű  felett.
Fotó: Horváth Csongor

Megcsúszott a kanyarban, kidöntötte a villanyoszlopokat, majd sziklának csapódott a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. menetrend szerinti buszjárata szombat este a Szent István barlangnál. A járat információink szerint Ómassa és Lillafüred felől tartott a város felé.

Helyszínen tartózkodó munkatársunk elmondta, a műszaki mentés megkezdődött, a mentők, a katasztrófavédelem és a rendőrök is a helyszínen vannak, ahogyan az MVK és az MVM, vagyis az áramszolgaltató szakemberei is. 

- A balesetet minden valószínűség szerint az okozta, hogy a sofőr rosszul lett - ezt már Szabó Csilla, a megyei rendőr-főkapitanyság szóvivője mondta el a minap.hu-nak.

A járművön egyébként egy ember utazott, ő látta, amint a buszvezető a lillafüredi végállomás elhagyása után pár száz méterrel a kormányra dőlt, ezután történt  a csattanás. "A baleset után az utas a fülkéhez sietett megnézni, hogy van a járművezető, ő viszont ekkorra magához tért. Az kiérkező mentők megvizsgálták, majd kórházba szállították. A busz utasa nem sérült meg" - árulta el Szabó Csilla.

Hozzátette, a rendőrök a történteket anyagi káros balesetként vizsgálják.

Munkatársunk elmondása szerint az intézkedés és a kidőlt oszlopok miatt az egri országút érintett szakasza jelenleg le van zárva. Az esetet Facebook-oldalán az MVK is megerősítette, mint írják, a 15-ös buszok átmenetileg csak a Szent István barlang megállóhelyig közlekednek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!