Ugrás a tartalomra

Szeretettel fogadták a diósgyőriek új plébánosukat

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. augusztus 07. vasárnap 18:10
Azok a bizonyos utak minden jel szerint valóban kifürkészhetetlenek: két évtized után plébánosként térhetett vissza a diósgyőri hívekhez az egykori káplán. Vasárnap köszöntette a híveket, és köszöntötték a hívek. 
Képgaléria: Mocsári László

Szabó József atya augusztus elsejével kezdte meg szolgálatát a Miskolc-Diósgyőri Római Katolikus Plébánián. Az új plébános a Szűz Mária Szent Neve templomban tartott első, bemutatkozó szentmiséjét nem csupán az egyházközség híveinek ajánlotta. Köszöntőbeszédében hangsúlyozta: bármilyen vallásúakról is legyen szó, hívőkről, nem hívőkről, netán halálos bűnben szenvedőkről, az üdvösségüket veszélyben tudókról – küldetése és imádsága minden emberhez és emberért szól majd.

Szabó József Egerben született 1969-ben. 1998 nyarán szentelték pappá. 2002-ig miskolc-diósgyőri káplánként szolgált. Egri érseki jegyzőként folytatta, majd kétéves tanulmányi szabadságára vonult Rómába, ahonnan 2006-ban tért haza. Szülővárosában érseki titkárként dolgozott ez idáig. 2017-től főszékesegyházi kanonok.

"Örömmel és szeretettel jöttem. Nagyon sok tervvel, melyekből szeretnék az Isten dicsőségére minél többet megvalósítani. Már voltam itt: első lelkipásztori tapasztalataim Diósgyőrhöz kötődnek"

– hangzott el a kanonoktól.

– Az okokat ismerjük, hiszen néhány hónappal ezelőtt együtt búcsúztattuk az áldott emlékű Mikolai Vince atyát. Ezt követően Marosi Balázs atya plébániai kormányzóként példaértékűen helytállt az egyházközség élén, de a közösségben nagy volt a várakozás – fogalmazott az ünnepélyen Veres Pál, majd rámutatott: húsz év alatt sok víz lefolyt ugyan a Szinván, de József atya kapcsolata nem szakadt meg a helyiekkel, ezért is fogadták őt idén nagy örömmel. A polgármester azt kívánta a plébánosnak, hogy minél előbb érezze Diósgyőrt és Miskolcot valódi otthonának. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!